Jouluiset piirakat

Jouluiset piirakat

Päivitetty 30.11.2021

Pikkujoulupurtavaksi, välipäivien syötäväksi tai jouluvalmistelujen lomaan nälän tainnuttajiksi sopivat suolaiset, jouluiset piirakat. Joulua henkivät makeat piirakat sopivat yhtä lailla pikkujoulujen jälkiruoiksi kuin jouluaterian herkulliseksi lopetukseksi. Löydä oma joulupiirakkasuosikkisi täältä!

Jouluun sopivat suolaiset piirakat

Lohi sopii jouluiseen piirakkaan kuin tonttulakki päähän. Lohipiirakkaan voit laittaa täytteeksi lämminsavulohta, kylmäsavulohta tai kääräise lohta taikinakuoren sisään riisin kera venäläistyyliseen kulibjakaan. Luumu-viikunagalettessa makeat hedelmät yhdistyvät houkuttelevasti sinihomejuustoon, mascarponeen ja pinnalle ripoteltaviin saksanpähkiniin. Hienostuneeksi suupalaksi pikkujouluihin sopivat pienet juustopiirakat.

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka 2019 kopio

Kokeile näitä:

Suloisen makeat piirakat

Joulun aikaan persimonia kuluu runsaasti ihan sellaisenaankin, mutta erityisen makoisalta se maistuu tanskalaiseen persimonunelmakakkuun upotettuna. Toinen jouluun mehukkaasti sopiva hedelmä on päärynä. Ranskalaistyylinen tarte tatin päärynäpiirakka valmistetaan ylösalaisin ja viimeistellään pehmeällä kanelimascarponella. Suklaa on oleellinen osa joulun viettoa ja pistettäessä piirakkaan yhdessä suolakaramellin kanssa piirakkaan, tulee lopputuloksesta vastustamaton.

Piparimokkapalat etusivu

Kokeile näitä: