Joulun parhaat kakut – 20 reseptiä joulun herkkupöytään

Joulun parhaat kakut – 20 reseptiä joulun herkkupöytään

Julkaistu 20.11.2023

Jouluna herkutellaan toinen toistaan herkullisemmilla kakuilla. Ihanan jouluaterian päätteeksi joulun kakulla on paikkansa! Leivo joulupöytään juhlien ikisuosikki, juustokakku, helppo jouluinen täytekakku, perinteinen kuivakakku tai vaikka mehevä kääretorttu.

Joulukakut

Joulun upeat kakut ovat vielä hieman tavallista herkkukakkuja parempia, sillä ne saavat ylleen näyttäviä koristeita esimerkiksi pipareista. Näihin kakkuihin voit yhdistää myös sesongin parhaita hedelmiä ja marjoja! Täytekakkujen ystävää ilahduttaa helppo jouluinen täytekakku, joka syntyy Pirkan valmiista mutakakuista.

Joulubrita (680x300) Kuvassa: Joulubrita

Joulun juustokakut

Joka juhlan ikisuosikit, juustokakut, maistuvat myös joulun jälkiruokapöydässa. Jouluna juustokakuissa maistuvat tutut joulun maut, glögi, suklaa ja piparit, mutta myös suomalaiset marjamaut. Tee joulupöytään jouluinen juustokakku uunissa, tosi helppo suklaajuustokakku tai täydellisesti makeaa kinuskia ja kipsakoita puolukoita yhdistävä puolukka-kinuskikakku.

Jäädytetty suklaajuustokakku 2023 680x300 Kuvassa: Jäädytetty suklaajuustokakku

Joulun perinteiset kuivakakut

Joulun perinteinen kuivakakku on monelle jo lapsuudesta tuttu. Kuivakakut eli kahvikakut ovat nimestään huolimatta kaikkea muuta kuin kuivia. Mausteinen joulukakku, kaakaoraidat saava tiikerikakku tai hauskat minitaatelikakut maistuvat kahvin kanssa jouluun loistavasti. Kokoa myös oivaltava kakkuplatter, jossa mehevät kuivakakut kasataan tarjottimelle ja tarjoillaan helppojen kastikkeiden kera. Näistä herkuttelee isompikin porukka!

Minitaatelikakut (680x300) Kuvassa: Minitaatelikakut

Jouluiset kääretortut

Kääretorttu on monen suosikki. Eikä ihme! Sen täytteitä vaihtelemalla torttu taipuu myös joulun parhaaksi herkuksi. Joulun aikaan kääretortun väliin laitetaan raikkaita marjoja ja muita tuttuja suosikkeja, kuten dominoita. Helpota joulun kiirettä keittiössä ja tee kääretorttu valmiiksi jo edellisenä iltana. Näin siitä tulee myös mehevää!

Puolukkakääretorttu (680x300) Kuvassa: Puolukkakääretorttu

Vai sittenkin jotain valmista joulun herkkupöytään?

Pirkka Parhaat maustekakku 400g kausi - kuva

Pirkka Parhaat maustekakku 400g kausi

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat sitruunakakku 400g kausi - kuva

Pirkka Parhaat sitruunakakku 400g kausi

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat taatelikakku 400g kausi - kuva

Pirkka Parhaat taatelikakku 400g kausi

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat porkkanakakku 400g kausi - kuva

Pirkka Parhaat porkkanakakku 400g kausi

Katso lisää ›