Iki-ihanat vohvelit

Iki-ihanat vohvelit

Nyt on aika ottaa esiin vohveliraudat. Suolaiset ja makeat vohvelit ovat huipputrendikästä brunssiruokaa ja monen pienen ja isomman herkkusuun suosikki ympäri vuoden!

Vohvelitaikina on todella helppo valmistaa, mutta kiireinen kokki säästää aikaa ja oikaisee vohvelijauheella. Tiesitkö, että vohvelitaikina on helppo tuunata? Tutun mansikkahillon ja kermavaahdon lisäksi vohvelit maistuvat muillakin makeilla ja suolaisilla täytteillä. Oma suosikkivohvelitäyte löytyy kokeilemalla! 

5 syytä innostua vohveleista 

  1. Vohveleita on helppo valmistaa. Perustaikinaa voi muunnella oman maun ja ruokavalion mukaan. 
  2. Sama perusvohveli sopii niin suolaisille kuin makeille täytteille – tai muodikkaalla suolaisen ja makean yhdistelmällä.
  3. Vohvelit ovat niin trendikkäitä, että vohvelibaarien ja katuruokakojujen herkusta loihditaan annoksia nyt myös gourmet-ravintoloissa. Monen new yorkilaisravintolan listalta löytyy uusi klassikko, Chicken & Waffles, jossa uppopaistetut ja rapeiksi leivitetyt kananpalat tarjoillaan vohvelilla vaahterasiirappivoin kera.
  4. Vohveli maistuu sellaisenaan vaikka aamiaisleipänä tuorejuustolla sipaistuna. Tai voit koota sen täytteeksi kokonaisen aterian.
  5. Muodoillakin saa leikkiä. Pyöräytä vohveli tötteröksi, muotoile tacoksi, pinoa kerrosvoileiväksi tai kokoa mahtavaksi vohvelikakuksi.

Vohvelikakku marjatäytteellä 680x297 Kuvassa: Vohvelikakku marjatäytteellä

Näin syntyy rapea vohveli

Parhaimmillaan vohvelit ovat vastapaistetun rapeina. Vohvelit pysyvät lämpiminä, jos nostat ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperin päälle. 

Jos teet vohveleita isolle vierasjoukolle jo edellisenä päivänä, säilytä vohvelit viileässä. Levitä ne sitten uunipellille leivinpaper in päälle vierekkäin – ei päällekkäin. Laita 150-asteiseen uuniin 5 minuutiksi juuri ennen tarjoilua. Näin vohveleista tulee jälleen rapeita.