Iki-ihanat vohvelit - kokeile erilaisia vohveliherkkuja!

Iki-ihanat vohvelit - kokeile erilaisia vohveliherkkuja!

Päivitetty 2.5.2023

Nyt on aika ottaa esiin vohveliraudat! Kesäaamuna nautitut rapeat vohvelit mansikkahillon ja tuoreiden marjojen kanssa ovat takuuvarma tapa aloittaa päivä. Lisäksi suolaiset vohvelit ovat huipputrendikästä brunssiruokaa ja monen pienen ja isomman herkkusuun suosikki ympäri vuoden!

Vohvelitaikina on todella helppo valmistaa, mutta kiireinen kokki säästää aikaa ja oikaisee vohvelijauheella. Tiesitkö, että vohvelitaikina on helppo tuunata? Tutun mansikkahillon ja kermavaahdon lisäksi vohvelit maistuvat muillakin makeilla ja suolaisilla täytteillä. Oma suosikkivohvelitäyte löytyy kokeilemalla! 

5 syytä innostua vohveleista 

Kesäillan herkkuhetkissä vohvelit taipuvat vaivatta niin suolaiseen kuin makeaan tarjoiluun, ja ne ovatkin loistava valinta niin kesäjuhliin kuin piknik-evääksikin. Lisäksi vohvelitaikina on helppo valmistaa ja se säilyy hyvin jääkaapissa, joten voit valmistaa vohvelit nopeasti juuri silloin kun mieli tekee herkkua. Kokeile vohveleita kesällä ja ihastu niiden monipuolisuuteen!

  1. Vohveleita on helppo valmistaa. Perustaikinaa voi muunnella oman maun ja ruokavalion mukaan. 
  2. Sama perusvohveli sopii niin suolaisille kuin makeille täytteille – tai muodikkaalla suolaisen ja makean yhdistelmällä.
  3. Vohvelit ovat niin trendikkäitä, että vohvelibaarien ja katuruokakojujen herkusta loihditaan annoksia nyt myös gourmet-ravintoloissa. Monen new yorkilaisravintolan listalta löytyy uusi klassikko, Chicken & Waffles, jossa uppopaistetut ja rapeiksi leivitetyt kananpalat tarjoillaan vohvelilla vaahterasiirappivoin kera.
  4. Vohveli maistuu sellaisenaan vaikka aamiaisleipänä tuorejuustolla sipaistuna. Tai voit koota sen täytteeksi kokonaisen aterian.
  5. Muodoillakin saa leikkiä. Pyöräytä vohveli tötteröksi, muotoile tacoksi, pinoa kerrosvoileiväksi tai kokoa mahtavaksi vohvelikakuksi.

Vohvelikakku marjatäytteellä 680x297 Kuvassa: Vohvelikakku marjatäytteellä

Näin syntyy rapea vohveli

Parhaimmillaan vohvelit ovat vastapaistetun rapeina. Vohvelit pysyvät lämpiminä, jos nostat ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperin päälle. 

Jos teet vohveleita isolle vierasjoukolle jo edellisenä päivänä, säilytä vohvelit viileässä. Levitä ne sitten uunipellille leivinpaper in päälle vierekkäin – ei päällekkäin. Laita 150-asteiseen uuniin 5 minuutiksi juuri ennen tarjoilua. Näin vohveleista tulee jälleen rapeita.