retkievaat 1440

Retkeilijän parhaat eväät – katso ideat

Julkaistu 16.5.2024

Ilman kunnon retkieväitä ei kannata reissuun lähteä, olit sitten päiväretkellä lähimetsissä tai samoilemassa pidemmän kaavan mukaan. Ruokatauko on päivän odotetuin hetki ja siksi eväisiin kannattaa panostaa niin energiatankkauksen kuin maunkin puolesta. Näillä vinkeillä pääset liikkeelle!

Retken pituus ja liikkumistapa määrittävät, mitä mukaan pakataan. Päiväretkeilijä tai yhden yön yöpyvä voi hyvin ottaa reppuunsa painavampiakin ruokatarvikkeita kuin viikon vaellukselle lähtijä. Ruoat on hyvä miettiä niin, että saat aterian valmistettua yhdellä keittoastialla. Ota myös huomioon veden saanti – onko puhdasta vettä saavilla paikan päällä vai pitääkö se erikseen keittää?

Helpot eväät pikkunälkään

Etukäteen kannattaa valmistaa erilaisia pikkusyötäviä niitä hetkiä varten, kun nälkä yllättää retkellä. Erilaiset välipalapatukat ja -keksit ovat loistavia nostamaan verensokeria ja pitämään energiatasot tasaisina. Myös kaupoista kannattaa napata mukaan kuivattuja taateleita, rusinoita, luumuja, viikunoita sekä pähkinöitä.

Eväsleivät pitävät nälän poissa

Eväsleivät ovat ihanan monipuolisia retkieväitä, joiden väliin voi valita niin lihaa, kananmunia, kasviksia kuin kasviproteiinejakin! Myös perinteisen leivän tilalle voi valita wrapeja, jotka rullataan sopivan kokoisiksi eväiksi. Kääräise leivät leivinpaperin sisään, jotta eväsleivät pysyvät kasassa ja helpommin syötävinä!

Termariin menevät eväät

Termospulloihin saa ujutettua monenlaisia eri ruokia ja ne pitävät ruoat niin kuumana kuin kylmänäkin. Termareita kannattaakin hyödyntää retkeillessä muunkin kuin kahvin kuljettamiseen! Sosekeitot ovat monipuolisia ja niistä saa tehtyä ruokaisia käyttämällä raaka-aineina esimerkiksi linssejä ja kikherneitä. Smoothiet puolestaan sopivat hyvin lämpimämpien kelien retkiin, jolloin voi haluta sosekeittoa viileämpää syötävää.

Nuotiolla valmistuvat eväsherkut

Jos retkireitillä tulee vastaan nuotiopaikka, voit valmistaa maittavan päivällisen retkiseurueelle! Esivalmistele esimerkiksi vartaita tai folionyyttejä etukäteen ja ota mukaan retkelle. Lettutaikinan voi myös tehdä etukäteen kotona ja laittaa muovi- tai termospulloon odottamaan sopivaa lettuhetkeä. Muista vain raottaa lettupullon korkkia välillä pullon paineen vähentämiseksi! Jos puolestaan nuotiopaikat ovat vähissä, trangia tai muu retkikeitin ovat tarpeellisia. Tragialla valmistuvat esimerkiksi nuudeliruoat, johon kevyet nuudelit on helppo kantaa mukana.

Huom! Muistathan varmistaa ennen tulen sytyttämistä, ettei alueella ole metsäpalovaroituksia.

Pakkaa mukaan retkieväät K-ruokakaupastasi

Ideaoita arkiruokailuun