Halloweenin reseptit ja ruokavinkit

Halloweenin reseptit ja ruokavinkit

Päivitetty 5.9.2023

Halloween on kummitusten, haamujen ja noitien juhlapäivä. Halloweenia ei ole suomalaisessa almanakassa, mutta totutusti sitä vietetään lokakuun viimeisenä päivänä eli 31. lokakuuta. Vuonna 2023 halloween osuu siis tiistaille. Tältä sivulta löydät kaikki tarvittavat reseptit ja ruokavinkit kammottavan herkullisiin halloween-juhliisi!

Halloweeniin sopivia ruokia

Sen lisäksi, että kurpitsat voi halloweenina kaivertaa lyhdyiksi, ne ovat mainioita raaka-aineita halloween-illan aterioihin. Kemujen teemavärejä, mustaa ja oranssia, voi käyttää johtolankoina myös tarjoiltavien suunnittelussa. Tutustu myös valmiiksi suunniteltuihin Halloween-illan menuihin tai tee joku seuraavista halloweeniin sopivista ruuista:

Kurpitsa-shakshuka 2023 680x300 Kuvassa: Kurpitsa-shakshuka

Pikkutarjoiltavat halloweeniin

Halloween-juhlien tarjoiltavat on hyvä rakentaa sormiruoiksi, varsinkin, jos osa vieraista on lapsia. Vai olisivatko kekkerisi sittenkin nyyttärit? Silloin jokainen voisi tullessaan tuoda tarjolle jotain hirvittävän herkullista. Samalla pöytään voi koota hyytävän halloweenplatterin, johon esille laitetaan jokaisen vieraan lemppareita! Testaa halloweenin juhlapöydässä näitä pikkutarjoiltavia:

Muumionakit (680x300) Kuvassa: Muumionakit

Halloweenin hirmuiset jälkiruoat

Jälkiruokia tehdessä voi päästää luovuutensa vapaaksi. Niiden ulkoasussa kannattaakin panostaa muotoiluun – mitä karmivampia hahmoja ja ideoita, sitä parempi! Oranssin ja mustan sävyjä saa helposti vaikkapa halloween juustokakkuun, ja mansikkahillosta saa hirvittävän punaista kastiketta jälkiruokiin. Kokeile esimerkiksi seuraavia hirmuisia jälkiruokia:

Haamukakku (680x300) Kuvassa: Haamukakku

Halloweenin juhlintaan raaka-aineet kätevästi myös verkkokaupasta!