Inspiraatio
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Inspiraatiota kotikeittiöön

Inspiraatiota kotikeittiöön

Tervetuloa inspiroitumaan ajankohtaisista ruokasesongeista, nappaamaan parhaat vinkit arkeen ja juhlaan, sekä tutustumaan arkeasi helpottaviin palveluihin!

Etsitpä vinkkejä arkiruokaan, ideoita juhliin, innoitusta ajankohtaisiin ruokasesonkeihin tai tietoa palveluistamme, täältä löydät kaiken tarvitsemasi. Pysy myös ajan tasalla kauppoihin saapuvista uutuustuotteista ja osallistu jännittäviin arvontoihin!

Hittiresepti: Uunisinihomejuustopasta

Sadonkorjuun aika on syksyn kynnyksellä

Suomessa talteen poimitaan mm. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, kukka- ja kyssäkaalia, luumua ja omenaa. Juureksista ja vihanneksista paahdetaan rapsakoita lisäkkeitä ja surautetaan keittoja, kun taas hedelmistä loihditaan luonnollisesti mehukkaita piirakoita. Poimi täältä vinkit eri raaka-aineiden maukkauisiin resepteihin ja yllätä ruokaseurueesi syksyn parhaimmilla ruoilla!

Katso menut ›
Mitä tänään tekisi suikaleista? Katso 10 reseptiä, jotka pyöräytät arjen keskellä!
10 arkiruokaa suikaleista ›

Sadonkorjuun mehevin anti

Syyssadon runsampia antimia ovat pyöreän pulskat tomaatit, mehukkaat punajuuret, suussa ihanasti rouskuvat porkkanat ja värikkäät kaalit. Bongaa täältä uusi suosikkireseptisi talteen ja olet valmiina myös ensi vuoden sadonkorjuuseen.

Lue lisää ›

Maukas päärynä

Päärynät ovat mehukkaita ja miedon makuisia hedelmiä. Päärynät maistuvat kaiken ikäisille ja ovat erinomaisia niin sellaisenaan kuin salaateissa, leivonnassa ja jälkiruoissa.

Maukkaisiin vinkkeihin tästä ›
Meal-preppaamalla keskität ruoanlaiton yhteen ajankohtaan. Katso vinkit!
Vinkit meal-preppaukseen ›

Säilöntä

Säilöntäkausi alkaa kesästä ja kestää syksyyn saakka. Silloin marjat ja kasvikset ovat parhaimmillaan. Säilö raikkaimmat maut ja nauti satokaudesta ympäri vuoden!

Näin onnistut ›

Rub eli kuivamausteseos

Tee omia mausteseoksia! Rub eli kuivamausteseos hienonnetaan morttelissa ja hierotaan kypsennettävän lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan ennen kypsennystä. Monikäyttöiset mausteseokset sopivat kastikkeiden ja maustevoiden maustamiseen. Ne muuntuvat myös marinadeiksi, kun sekoitat niitä öljyn joukkoon.

Lue lisää ›

Sienimetsälle, mars!

Sienestäminen on paitsi mukavaa ajanvietettä myös hyötyliikuntaa. Ahkera sienestäjä saa palkkioksi mahan täydeltä maistuvia sieniherkkuja! Katso parhaat vinkit ja maukkaimmat sienireseptit!

Lähde sienimetsään ›
Varmista kevään kukkaloisto ja istuta kukkasipulit syksyllä. Näillä ohjeilla valitset kukkasipulit ja istutat ne oikein!
Lue artikkeli ›

5 x terveellinen välipala töihin ja treeneihin

Välipala pitää nälän kurissa, energiatason korkealla ja ateriarytmin säännöllisenä. Katso ravitsemusterapeutin viisi terveellistä välipalakomboa, jotka on helppo ottaa mukaan töihin tai treeneihin.

Lue lisää ›

Maakuntien parhaat palat

Ruokareviiriä voi laajentaa myös lähelle, paikallisilla raaka-aineilla. Mikä olisikaan parempi tapa kuin kerätä pöytään makuja maakunnista ja samalla tukea suomalaista työtä.

Ole ylpeä perinteistä ›