Ruokajuomat

Ruokajuomat

Päivitetty 16.3.2022

Oikea ruokajuoma korostaa ruoan makua! Oli suosikkisi sitten olut, siideri tai erilaiset viinit, löydät meiltä vinkit niiden parhaisiin ruokayhdistelmiin.

Vaikka viinejä suositaankin usein ruokajuomina, ovat myös erilaiset siiderit ja oluet mainiota seuraa hyvälle aterialle. Siiderin kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita, ja eri tyyppisistä oluista löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle.

Drinkkibaari kotona: esittelyssä mikserit

Kotikeittiössäkin voi sekoittaa mainioita drinkkejä ilman ammattilaisvälineitä - kunhan käytössä on laadukkaat mikserit ja pari vinkkiä baarimestarilta!

Kansainvälisestikin palkittu baarimestari Mikko Karjunen laati useita trendikkäitä drinkkivaihtoehtoja Pirkka Parhaat- ja Fever Tree -valikoimien miksereistä - myös alkoholittomia drinkkejä eli mocktaileja! Mikolta saat myös vinkkejä juomien koristeluun.

Lue artikkeli ›
Kuka väitti, että alkoholista kieltäytyvän tarvitsisi tyytyä veteen? Alkoholittomat drinkit, eli mocktailit, sopivat hyvin hienostuneiksi tarjottaviksi perhejuhliin tai silloin, kun tahdot muuten vain hemmotella itseäsi.
Alkoholittomat mocktail-reseptit ›

Mitä viiniä pizzan kanssa?

Pizzojen makumaailmat vaihtelevat paljon, minkä vuoksi Viiniposti suositteleekin useampaa viiniä lasin täytteeksi. Laita pizzauuni tulille ja nappaa täältä suosikkipizzallesi sopiva viini!

Lue artikkeli ›
Illanistujaiset ovat loistava tapa kerätä kaverit yhteen maistuvien herkkujen ääreen vaihtamaan kuulumisia. Suunnittele menu ja juomat yhteensopiviksi.
Katso menuideat ja viinisuositukset ›

Laadukkaat miedot juomat seurusteluun ja ruokajuomiksi

Alkoholipitoisuudeltaan alle 5,5% viinit ovat nyt trendikkäitä seurustelu- ja ruokajuomia. K-ruokakauppojen mietojen viinien monipuoliseen valikoimaan kuuluu niin valkoviinejä, punaviinejä, rosé-viinejä kuin kuohuviinejäkin.

Lue artikkeli ›

  Siideri ruokajuomana

  Mikäli et ole suuri viinien ystävä tai haluat muuten vain vaihtelua ruokajuomiin, kokeile siideriä! Sen kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita ja sopii mainiosti myös ruoan maustamiseen.

  Lue artikkeli ›

  Viinikoulu

  Haluaisitko oppia kaiken viineistä? Viinipostin Viinikoulussa tutustut viinin saloihin viiniasiantuntijan opastuksessa! Viinikoulu kokoaa yhteen arkiset kysymykset viineihin liittyen - kuten; mikä viini sopii yhteen minkäkin ruoan kanssa? Paljonko viiniä varataan juhlia varten? Tai mitä kaikkia rypäleitä onkaan olemassa?

  Lue artikkeli ›

  Miten säilyttää viinit oikein?

  Monet säilyttävät avaamatonta viinipulloa keittiössä hellan vieressä tai olohuoneessa avoimella hyllyllä, mutta kannattaisiko viiniä säilyttää sittenkin jossain muualla?

  Lue artikkeli ›

   Nappaa videolta Ripen vinkit ruoan ja juoman yhdistämiseen!