Ruokajuomat
Ruokajuomat

Ruokajuomat

Oikea ruokajuoma korostaa ruoan makua! Oli suosikkisi sitten olut, siideri tai erilaiset viinit, löydät meiltä vinkit niiden parhaisiin ruokayhdistelmiin.

Vaikka viinejä suositaankin usein ruokajuomina, ovat myös erilaiset siiderit ja oluet mainiota seuraa hyvälle aterialle. Siiderin kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita, ja eri tyyppisistä oluista löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle.

Pääsiäisen viinit

Pääsiäisruokien kanssa maistuvat hyvät viinit. Malja keväälle nostetaan raikkaan kuohuviinin kera. Lammas nauttii tuhdista punaviinistä ja kalalle hankitaan kuivaa valkoviiniä. Jälkiruoat saavat seurakseen väkevöidyn viinin tai makeahkon kuohuvan. Lue Viinipostin suositukset pääsiäispöytään!

Lue artikkeli ›

Siideri ruokajuomana

Mikäli et ole suuri viinien ystävä tai haluat muuten vain vaihtelua ruokajuomiin, kokeile siideriä! Sen kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita ja sopii mainiosti myös ruoan maustamiseen.

Lue artikkeli ›
Erilaiset oluet sopivat nautiskelun lisäksi erinomaisesti myös ruokajuomiksi. Katso vinkkimme täydellisten makuyhdistelmien rakentamiseen, ja ota askel kohti todellista olut-asiantuntijuutta.
Olut ruokajuomana ›

Olut juustojen parina

Juustojen maistelu hyvän juoman kera on erilainen vaihtoehto perinteiselle illalliselle ystävien kanssa. Viini ja juusto ovat yhdistelmänä klassinen, mutta harvempi tietää oluen sopivan juustojen pariksi siinä missä viinikin. Oikein valitusta oluesta löytyvät kaikki vastamaut juustolle: humalan hienoinen karvaus leikkaa juustojen tuhdin rasvaista makua, ja suolaisuutta tasapainottaa oluen pehmeä maltaisuus. Kun jokainen tuo illanviettoon mukanaan pari erilaista olutta ja juustoa, on kiehtova tutkimusmatka uusien makujen maailmaan helposti katettu!

Lue artikkeli ›

Mitä juomaa kokeilisit näiden ruokien kanssa?