Ruokajuomat

Ruokajuomat

Oikea ruokajuoma korostaa ruoan makua! Oli suosikkisi sitten olut, siideri tai erilaiset viinit, löydät meiltä vinkit niiden parhaisiin ruokayhdistelmiin.

Vaikka viinejä suositaankin usein ruokajuomina, ovat myös erilaiset siiderit ja oluet mainiota seuraa hyvälle aterialle. Siiderin kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita, ja eri tyyppisistä oluista löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle.

Sadonkorjuun omenainen galette

Alkusyksystä nautitaan satokauden parhaimmista antimista! Rustiikkisen galette-piirakan sisään kätkeytyy kotimaisia omenoita ja sinihomejuustoa. Orchard Thieves -omenasiideriin keitetty rosmariinisiirappi täydentää syksyisen makumaailman.

Lue artikkeli ›

  Millainen viini sopii sienille?

  Kantarellit, tatit, mustatorvet, suppilovahverot, porcinit, tryffelit… Kun metsä tarjoilee parastaan, on syytä panostaa myös aterian juomapuoleen. Sienet rakastavat viiniä, ja ruoan ja viinin yhdistämisen perussäännöt muistamalla pääsee jo pitkälle: kevyelle kevyttä, tuhdille tuhtia, hapokkaalle ja rasvaiselle hapokasta, makealle makeaa. Millainen viini sienille sitten kannattaisi valita?

  Lue artikkeli ›

  Olut ja ruoka on trendikäs makupari myös ravintolassa

  Oluesta on tullut salonkikelpoinen ruokajuoma, jota tarjoillaan nyt myös huippuravintoloissa. Moni olut sopii ruoan kuin ruoan kylkeen, mutta yhdistämiseen on tarkempiakin ohjenuoria.

  Lue artikkeli ›
   Kuka väitti, että alkoholista kieltäytyvän tarvitsisi tyytyä veteen? Alkoholittomat drinkit, eli mocktailit, sopivat hyvin hienostuneiksi tarjottaviksi perhejuhliin tai silloin, kun tahdot muuten vain hemmotella itseäsi.
   Alkoholittomat mocktail-reseptit ›

   Viinikoulu

   Haluaisitko oppia kaiken viineistä? Viinipostin Viinikoulussa tutustut viinin saloihin viiniasiantuntijan opastuksessa! Viinikoulu kokoaa yhteen arkiset kysymykset viineihin liittyen - kuten; mikä viini sopii yhteen minkäkin ruoan kanssa? Paljonko viiniä varataan juhlia varten? Tai mitä kaikkia rypäleitä onkaan olemassa?

   Lue artikkeli ›

   Mitä juomaa kokeilisit näiden ruokien kanssa?

   Siideri ruokajuomana

   Mikäli et ole suuri viinien ystävä tai haluat muuten vain vaihtelua ruokajuomiin, kokeile siideriä! Sen kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita ja sopii mainiosti myös ruoan maustamiseen.

   Lue artikkeli ›