Ruokajuomat

Ruokajuomat

Oikea ruokajuoma korostaa ruoan makua! Oli suosikkisi sitten olut, siideri tai erilaiset viinit, löydät meiltä vinkit niiden parhaisiin ruokayhdistelmiin.

Vaikka viinejä suositaankin usein ruokajuomina, ovat myös erilaiset siiderit ja oluet mainiota seuraa hyvälle aterialle. Siiderin kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita, ja eri tyyppisistä oluista löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle.

Juhannuksen täydelliset viinit

Viiniposti valitsi kolmen eri hintaluokan viiniparit juhannuksen yöttömän yön notkuviin herkkupöytiin. Parita viinit K-Ruoan herkullisten juhannusmenujen kanssa!

Lue artikkeli ›
  Oletko sinäkin yksi heistä, joille drinkkien teko tuntuu vaivalloiselta? Huoli pois, Viiniposti testasi kolme helppoakin helpompaa kesädrinkkiä, joilla et voi mennä vikaan!
  Katso ohjeet helppoihin kesädrinkkeihin ›

  Parhaat viinit grilliruoalle

  Suomalaiset nauttivat kesän mukanaan tuomasta grillikaudesta. Kesällä grillissä kypsyvät niin lihat, kalat kuin kasvikset – jokaisen makunystyröille jotain! Mutta millainen on paras grilliviini kesällä 2019?

  Lue artikkeli ›
   Kuka väitti, että alkoholista kieltäytyvän tarvitsisi tyytyä veteen? Alkoholittomat drinkit, eli mocktailit, sopivat hyvin hienostuneiksi tarjottaviksi perhejuhliin tai silloin, kun tahdot muuten vain hemmotella itseäsi.
   Alkoholittomat mocktail-reseptit ›

   Laadukkaat miedot juomat seurusteluun ja ruokajuomiksi

   Alkoholipitoisuudeltaan alle 5,5% viinit ovat nyt trendikkäitä seurustelu- ja ruokajuomia. K-ruokakauppojen mietojen viinien monipuoliseen valikoimaan kuuluu niin valkoviinejä, punaviinejä, rosé-viinejä kuin kuohuviinejäkin.

   Lue artikkeli ›

    Viinikoulu

    Haluaisitko oppia kaiken viineistä? Viinipostin Viinikoulussa tutustut viinin saloihin viiniasiantuntijan opastuksessa! Viinikoulu kokoaa yhteen arkiset kysymykset viineihin liittyen - kuten; mikä viini sopii yhteen minkäkin ruoan kanssa? Paljonko viiniä varataan juhlia varten? Tai mitä kaikkia rypäleitä onkaan olemassa?

    Lue artikkeli ›

    Mitä viiniä pizzan kanssa?

    Pizzojen makumaailmat vaihtelevat paljon, minkä vuoksi Viiniposti suositteleekin useampaa viiniä lasin täytteeksi. Laita pizzauuni tulille ja nappaa täältä suosikkipizzallesi sopiva viini!

    Lue artikkeli ›
    Illanistujaiset ovat loistava tapa kerätä kaverit yhteen maistuvien herkkujen ääreen vaihtamaan kuulumisia. Suunnittele menu ja juomat yhteensopiviksi.
    Katso menuideat ja viinisuositukset ›

    Siideri ruokajuomana

    Mikäli et ole suuri viinien ystävä tai haluat muuten vain vaihtelua ruokajuomiin, kokeile siideriä! Sen kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita ja sopii mainiosti myös ruoan maustamiseen.

    Lue artikkeli ›

    Miten säilyttää viinit oikein?

    Monet säilyttävät avaamatonta viinipulloa keittiössä hellan vieressä tai olohuoneessa avoimella hyllyllä, mutta kannattaisiko viiniä säilyttää sittenkin jossain muualla?

    Lue artikkeli ›