Itsenäisyyspäivän tarjoilut – menu kotisohvalle

Itsenäisyyspäivän tarjoilut – menu kotisohvalle

Päivitetty 7.11.2023

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan 6.12. Maakuntien herkut ja juhlavat cocktailpalat loistavat usein juhlien pitopöydissä, mutta mitä tarjota kotona juhlan kunniaksi? Valitsitpa pientä suolaista tarjoiltavaa tai makeaa herkkua kahvipöytään, nappaa alta parhaat ideat ja vinkit itsenäisyyspäivän tarjoiluihin kotiin!

Pientä suolaista

Kotona itsenäisyyspäivää voi juhlistaa pienten suolaisten herkkujen kera. Käytä kotimaisia makuja ja sesongin tuotteita suolaisten tarjoiltavien valmistamiseen. Voit tarjoilla pieniä suupaloja, esimerkiksi ruisnappeja tai valmistaa vaikkapa suolaisen pannarin, jonka voi leikata pienempiin osiin.

Kylmäsavulohiruisnapit 2021 680x300 Kuvassa: Kylmäsavulohiruisnapit

Makeaa tarjoiltavaa

Kun suolaiset alkupalat on herkuteltu, voi siirtyä jo pienten makeiden itsenäisyyspäivän tarjottavien pariin. Tarjoile kahvikupposen tai kaakaon kanssa jouluisia makuja ja kotimaisista marjoista valmistettuja herkkuja.

Piparileivokset (680x300) Kuvassa: Piparileivokset

Herkkutarjotin yhdistää suosikit

Jos et osaa valita, tekisikö mielesi suolaista vai makeaa, tarjoa itsenäisyyspäivän juhlapöydässä vaikka molempia! Erilaiset herkut, juustot, makeiset tai kakut voit yhdistää kätevästi yhdelle lautaselle tai tarjottimelle. Tarjottimella tarjoiltu herkku on myös Linnanjuhlien kisakatsomon suosikki, sillä siihen voi koota helposti jokaiselle jotakin. Hyvä herkku syntyy myös, kun kokoat dippibuffan herkullisista dipeistä ja erilaisista dipattavista.

Jouluinen herkkutarjotin kuvitus Kuvassa: Jouluinen herkkutarjotin

Kaikki parhaat herkut itsenäisyyspäivään löydät kätevästi myös verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton