Itsenäisyyspäivän parhaat jälkiruoat

Itsenäisyyspäivän parhaat jälkiruoat

Päivitetty 3.11.2023

Itsenäisyyspäivänä syödään hyvin ja aterian kruunaa mikäs muukaan kuin herkullinen jälkiruoka. Itsenäisyyspäivänä jälkiruoissa saavat näkyä Suomen lipun värit sekä maistua ihanat kotimaiset suosikkimaut. Teetko sinä itsenäisyyspäivän pöytään herkullisen juustokakun, raikkaan rahkan vai täyteläisen pannacotan. Nappaa ideat juhlapöydän makeisiin herkkuihin!

Ihanat jälkiruoat hedelmistä

Itsenäisyyspäivän juhlintaan sopivat monet jouluiset hedelmät, kuten sitrukset, viikunat, persimonit sekä luumut. Lisäämällä näitä hedelmiä vaikkapa rahkaan tai jäädykkeisiin saa luotua mitä herkullisimpia jälkiruokia. Hedelmät sopivat hyvin myös kermavaahdon ja marengin kanssa tarjottaviksi, tällä tavoin valmistat ihanat jälkiruoat nopeasti ja näyttävästi.

Klementiinipavlova 2023 680x300 Kuvassa: Klementiinipavlova

Maukkaan marjaisat jälkiruoat

Marjaisat jälkiruoat sopivat loistavasti itsenäisyyspäivän juhlapöytään. Valitse jälkiruokiin erityisesti kotimaisia marjoja eli mustikkaa, puolukkaa, lakkaa, herukkaa ja karpaloa. Marjat tuovat sopivaa kirpeyttä, aitoa makua ja pehmeää makeutta erilaisiin jälkiruokiin.

Karpalo-ricottatorttu 2023 (680x300) Kuvassa: Karpalo-ricottatorttu

Jälkiruoat muista suosikkimauista

Itsenäisyyspäivää voi juhlia myös muilla suomalaisten suosikkimauilla sekä jouluisilla herkuilla. Suklaa sopii joka juhlapöytään monessa eri muodossa ja glögillä voi maustaa vaikkapa pannacottan. Suomalaisille tuttu leipäjuusto maistuu puolestaan jouluisilla mauilla höystetyssä leipäjuustopannussa.

Glögipannacotta (680x300) Kuvassa: Glögipannacotta

Tutustu itsenäisyyspäivän muihin juhlavinkkeihin ja tilaa parhaat herkut ja leivontatarvikkeet verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton