
Itsenäisyyspäivän parhaat jälkiruoat
Päivitetty 5.11.2024Itsenäisyyspäivänä syödään hyvin ja aterian kruunaa mikäs muukaan kuin herkullinen jälkiruoka. Itsenäisyyspäivänä jälkiruoissa saavat näkyä Suomen lipun värit sekä maistua ihanat kotimaiset suosikkimaut. Teetko sinä itsenäisyyspäivän pöytään herkullisen juustokakun, raikkaan rahkan vai täyteläisen pannacotan? Nappaa ideat juhlapöydän makeisiin herkkuihin!
Hedelmäiset jälkiruoat
Itsenäisyyspäivän juhlintaan sopivat monet jouluisen sesongin hedelmät, kuten sitrukset, viikunat, persimonit sekä luumut. Lisäämällä näitä hedelmiä vaikkapa rahkaan tai jäädykkeisiin saa luotua mitä herkullisimpia jälkiruokia. Hedelmät sopivat hyvin myös kermavaahdon ja marengin kanssa tarjottaviksi, tällä tavoin valmistat ihanat jälkiruoat nopeasti ja näyttävästi.
Maukkaan marjaisat jälkiruoat
Marjaisat jälkiruoat sopivat loistavasti itsenäisyyspäivän juhlapöytään. Valitse jälkiruokiin erityisesti kotimaisia marjoja eli mustikkaa, puolukkaa, herukkaa ja karpaloa. Marjat tuovat sopivaa kirpeyttä, aitoa makua ja pehmeää makeutta erilaisiin jälkiruokiin.
Jälkiruoat muista suosikkimauista
Itsenäisyyspäivää voi juhlia myös muilla suomalaisten suosikkimauilla sekä jouluisilla herkuilla. Suklaa sopii joka juhlapöytään monessa eri muodossa ja glögillä voi maustaa vaikkapa pannacottan. Suomalaisille tuttu leipäjuusto maistuu puolestaan jouluisilla mauilla höystetyssä leipäjuustopannussa.