Itsenäisyyspäivän makeat leivonnaiset x 8

Itsenäisyyspäivän makeat leivonnaiset x 8

Päivitetty 7.11.2023

Itsenäisyyspäivän kahvipöytään sopivat ihanat makeat leivonnaiset. Erilaiset leivokset takaavat, että juhlahumu pysyy yllä itsenäisyyspäivän iltaan saakka. Tässä kahdeksan parasta vaihtoehtoa itsenäisyyspäivän leivontaan ja herkutteluun!

Sinivalkoinen symboloi itsenäisyyttämme, mutta väriyhdistelmää näkee harvemmin leivonnaisissa. Itsenäisyyspäivän teeman voikin tuoda esiin muilla tavoin, kuten juhlapöydän koristeissa. Suosi leivonnaisissa myös kotimaisia marjoja tai muita satokauden raaka-aineita. Itsenäisyyspäivän makeissa leivonnaisissa saa näkyä myös lähestyvä joulu – onhan glögikausi parhaimmillaan!

1. Mustikkahillo-juustokakku

Itsenäisyyspäivän upein juustokakku loistaa Suomen väreissä, sinisessä ja valkoisessa. Mustikkahillo-juustokakun salaisuus on sen kardemummalla maustetussa mustikkahillosydämessä. Pensasmustikat kakun päällä kruunaavat pehmeän, koko perheen uuden suosikkikakun.

Mustikkahillo-juustokakku 2023 (680x300)

2. Minitaatelikakut

Joulun kahvipöytien klassikko taatelikakku taipuu myös minimuotoon! Minitaatelikakut ovat helppoja tehdä ja ovat täydellisiä lahjakakkuja, sillä ne kestävät tarvittaessa mehevänä monta päivää. Minikakut koristellaan sokerikuorrutteella sekä suklaa- ja hasselpähkinärouheella.

Minitaatelikakut (680x300)

3. Puolukkakääretorttu

Kääretortut ovat suomalaisen kahvipöydän klassikoita. Tässä puolukkakääretortussa yhdistyvät herkullisesti kirpakat puolukat ja makea kinuski, tämä makuyhdistelmä takuuvarmasti vie kielen mennessään! Makuja pehmittämässä on lisäksi ihana kermarahka.

Puolukkakääretorttu (680x300)

4. Joulumokkapalat

Mokkapalat ovat monessa suomalaisessa kahvipöydässä klassikkoleivonnaisia. Lähestyvän joulun kunniaksi mokkapalat voi leikata kuusen muotoon ja koristella kuin joulukuusen konsanaan! Joulumokkapalat maustetaan piparkakkumausteella, joten niissä myös maistuu joulu.

Joulumokkapalat (680x300)

5. Mustikkakukko

Mustikkakukko eli rättänä ei syyttä ole klassikko! Tämä perinteikäs suomalainen jälkiruoka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista: rapsakan ruiskuoren alta paljastuu maukkaat mustikat ja annoksen kruunaa vaniljajäätelö.

Mustikkakukko (680x300)

6. Omena-valkosuklaablondies

Blondie on brownien valkosuklaasta tehty serkku. Taikinan makeutta tasapainottaa happamampi omena ja salmiakkivalkosuklaa tuo jännittävän vivahteen tähän herkkuun! Suomalaisten suosikit, omenaherkut, ovat omiaan myös itsenäisyyspäivän viettoon.

Omena-valkosuklaablondies 680x300

7. Marjapiirakka, pellillinen

Pellillinen marjapiirakkaa takaa isommankin itsenäisyyspäivän kahvipöytäseurueen herkuttelun! Piirakkaan voi lisätä mitä tahansa pakkasesta löytyviä marjoja, erityisen hyvin siihen sopivat mustikat ja vadelmat. Tarjoile marjapiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Marjapiirakka pellillinen (680x300)

8. Joulutorttukierteet

Jos vieraat yllättävät itsenäisyyspäivänä ja tarvitaan nopeasti kahvipöytään herkkuja, joulutorttukierteet valmistuvat pikapikaa! Joulutorttukierteet sopivat mainiosti jouluhengen nostattajiksi, mutta perinteisen luumumarmeladin lisäksi torttukierteiden väliin voi laittaa muitakin hilloja.

Joulutorttukierteet 680x300

Raaka-aineet itsenäisyyspäivän leivonnaisiin kätevästi myös verkkokaupasta!

Oikotie juhlapöydän herkutteluun

Pirkka Parhaat taatelikakku 400g kausi - kuva

Pirkka Parhaat taatelikakku 400g kausi

Katso lisää ›

Pirkka mud cake 400g pakaste - kuva

Pirkka mud cake 400g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat macaronleivos 12kpl/132g pakaste - kuva

Pirkka Parhaat macaronleivos 12kpl/132g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka Kermatuulihatut 20kpl/250g pakaste - kuva

Pirkka Kermatuulihatut 20kpl/250g pakaste

Katso lisää ›