Itsenäisyyspäivän leivos kruunaa juhlapäivän

Itsenäisyyspäivän leivos kruunaa juhlapäivän

Itsenäisyyspäivän kahvipöydässä herkutellaan erilaisilla leivoksilla. Tässä muutama näyttävä ja maistuva vaihtoehto itsenäisyyspäivän leivontaan ja herkutteluun.

Suolainen vai makea itsenäisyyspäiväleivos?

Itsenäisyyspäivän kakussa maistuvat oman maan marjat. Myös itsenäisyyspäivä leivos saa makua suomalaisesta luonnosta ja sen raaka-aineista.

Suolainen leivos itsenäisyyspäivään syntyy puolukoista ja kylmäsavuporosta ja ruisvuokaleivästä - suomalaisista aineksista siis. Poro-sinihomejuustoleivokset voi valmistaa jo itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä. Juhlavasti koristellut poroleivokset korvaavat perinteisen voileipäkakun.

Sinivalkoinen symboloi itsenäisyyttämme, mutta väriyhdistelmää harvoin näkee leivonnaisissa. Tuunaa esimerkiksi makeat ystävänpäiväleivokset itsenäisyyspäivään sopiviksi korvaamalla leivoksen päälle tuleva vadelmainen sydänkuvio mustikkahillosta väritetyllä suomenlipun ristillä.

Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Itsenäisyyspäivänä on siis sopivaa nauttia miljonäärin leivoksia. Juhlava leivos itsenäisyyspäivään syntyy myös tuttuja mokkapaloja tuunammalla. Kahden suklaan piirakassa mokkapalat saavat maitosuklaasta ja valkoisesta suklaasta juhlavan kuorrutuksen.

Oikaise juhlapöytään - gluteenittomasti

Itsenäisyyspäivän leivonnassa voi oikaista valitsemalla kahvipöytään uuden gluteenittoman Pirkka mustikkakermakakun. Sinivalkoinen kakku sopii mainiosti pienen seuruee juhlapöytään tai vaihtoehdoksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavaille vieraille. Juhlava vaihtoehto on myös uusi gluteeniton Pirkka Parhaat sacherkakku.

Leivoksia itsenäisyyspäivän pöytään

Itsenäisyyspäivän parhaat tarjottavat

Sinua saattaisi kiinnostaa