Itsenäisyyspäivä
Itsenäisyyspäivän leivos kruunaa juhlapäivän

Itsenäisyyspäivän leivos kruunaa juhlapäivän

Itsenäisyyspäivän kahvipöydässä herkutellaan erilaisilla leivoksilla. Tässä muutama näyttävä ja maistuva vaihtoehto itsenäisyyspäivän leivontaan ja herkutteluun.

Suolainen vai makea itsenäisyyspäiväleivos?

Itsenäisyyspäivän kakussa maistuvat oman maan marjat. Myös itsenäisyyspäivä leivos saa makua suomalaisesta luonnosta ja sen raaka-aineista.

Suolainen leivos itsenäisyyspäivään syntyy puolukoista ja kylmäsavuporosta ja ruisvuokaleivästä - suomalaisista aineksista siis. Poro-sinihomejuustoleivokset voi valmistaa jo itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä. Rento poropiiras valmistuu helposti valmiista taikinasta, yhteensä vain viidestä raaka-aineesta.

Sinivalkoinen symboloi itsenäisyyttämme, mutta väriyhdistelmää harvoin näkee leivonnaisissa. Makeat ystävänpäiväleivokset itsenäisyyspäivään sopiviksi korvaamalla leivoksen päälle tuleva vadelmainen sydänkuvio mustikkahillosta väritetyllä suomenlipun ristillä. Myös [inkivääri-mustikkaleivoksissa] toistuvat sinivalkoiset värit. Voit vaikkapa asetella mustikat leivospaloihin suomenlipun muotoon.

Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Itsenäisyyspäivänä on siis sopivaa nauttia miljonäärin leivoksia. Juhlava leivos itsenäisyyspäivään syntyy myös tuttuja mokkapaloja tuunammalla. Lakumokkapaloissa yhdistyvät varman valinnan, mokkapalan, maut suomalaisten suosikkimakeiseen lakritsiin.

Oikaise juhlapöytään - gluteenittomasti

Itsenäisyyspäivän leivonnassa voi oikaista valitsemalla kahvipöytään uuden gluteenittoman Pirkka mustikkakermakakun. Sinivalkoinen kakku sopii mainiosti pienen seuruee juhlapöytään tai vaihtoehdoksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavaille vieraille. Juhlava vaihtoehto on myös uusi gluteeniton Pirkka Parhaat sacherkakku.