Itsenäisyyspäivä alkaa brunssilla

Itsenäisyyspäivä alkaa brunssilla

Päivitetty 8.11.2023

Suomi juhlii 106-vuotista itsenäisyyttä 6. joulukuuta 2023! Se jos mikä on hyvä syy viettää hidas aamupäivä läheisten kanssa, herkkuja notkuvan brunssipöydän äärellä. Erityispäivänä tarjoilujen ja kattauksen eteen kannattaa myös nähdä hieman erityisvaivaa.

Brunssi yhdistää aamiaisen ja lounaan parhaat puolet. Brunssipöytä on täydellinen paikka koota yhteen myös läheiset itsenäisyyspäivän viettoon. Panosta itsenäisyyspäivän brunssilla tuttuihin suomalaisiin makuihin ja raaka-aineisiin, mutta älä pelkää muutella niitä makusi mukaan!

Suolaiset herkut brussipöytään  

Itsenäisyyspäivän brunssilla maistuvat tutut suomalaiset maut ja uudet tuttavuudet. Suomalainen ruokakulttuuri on kuin Suomen luonto, joka on karskeissa oloissa kehittynyt kauniin simppeliksi. Kokeile brunssipöydän suolaisina esimerkiksi piirakoita, salaatteja ja täytettyjä rieskoja. Tai rakenna dippibuffa ja maistele erilaisia dippejä ja dipattavia!

Talvipanzanella 2023 680x300 Kuvassa: Talvipanzanella

Makeaa mahan täydeltä

Brunssilla ei kannata syödä liian tuhtia ruokaa, jotta tilaa jää myös makeille mauille. Suomi-brunssilla arvossaan ovat marjaisat ja hedelmäiset herkut. Makumaailmaa suunnitellessasi pidä mielessä erityisesti suomalaiset supermarjat: mustikka, puolukka, karpalo, tyrni ja herukat. Äläkä unohda jouluisia makuja, tai iki-ihania kakkuja, niistä syntyy jälkiruokapöydän kruunu!

Karpalo-ricottatorttu 2023 (680x300) Kuvassa: Karpalo-ricottatorttu

Itsenäisyyspäivän brunssin raaka-aineet kätevästi myös verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton