
Itsenäisyyspäivä alkaa brunssilla
Päivitetty 30.9.2024Suomi juhlii 107-vuotista itsenäisyyttä 6. joulukuuta 2024! Se jos mikä on hyvä syy viettää hidas aamupäivä läheisten kanssa, herkkuja notkuvan brunssipöydän äärellä. Erityispäivänä tarjoilujen ja kattauksen eteen kannattaa myös nähdä hieman erityisvaivaa.
Brunssi yhdistää aamiaisen ja lounaan parhaat puolet. Brunssipöytä on täydellinen paikka koota yhteen myös läheiset itsenäisyyspäivän viettoon. Panosta itsenäisyyspäivän brunssilla tuttuihin suomalaisiin makuihin ja raaka-aineisiin, mutta älä pelkää muutella niitä makusi mukaan!
Suolaiset herkut brussipöytään
Itsenäisyyspäivän brunssilla maistuvat tutut suomalaiset maut ja uudet tuttavuudet. Suomalainen ruokakulttuuri on kuin Suomen luonto, joka on karskeissa oloissa kehittynyt kauniin simppeliksi. Kokeile brunssipöydän suolaisina esimerkiksi piirakoita, salaatteja ja täytettyjä rieskoja. Tai rakenna dippibuffa ja maistele erilaisia dippejä ja dipattavia!
Makeaa mahan täydeltä
Brunssilla ei kannata syödä liian tuhtia ruokaa, jotta tilaa jää myös makeille mauille. Suomi-brunssilla arvossaan ovat marjaisat ja hedelmäiset herkut. Makumaailmaa suunnitellessasi pidä mielessä erityisesti suomalaiset supermarjat: mustikka, puolukka, karpalo, tyrni ja herukat. Äläkä unohda jouluisia makuja, tai iki-ihania kakkuja, niistä syntyy jälkiruokapöydän kruunu!
+ 1 vinkki: Juustoista koottu kakku on illanistujaisten hitti
Kaunis suolainen juustoista koottu kakku sopii täydellisesti illanistujaisiin. Kokoa kakkuun 3-5 erilaista juustoa ja täydennä hedelmillä, pähkinöillä sekä yrteillä. Valitse juustoiksi sekä pehmeitä että kovia juustoja, joiden maut vaihtelevat miedoista voimakkaisiin ja aromaattisiin. Nosta juustot huoneenlämpöön noin 1/2-1 tuntia ennen tarjoilua, jotta niiden maut tulevat kunnolla esiin. Tarjoa juustojen kanssa kevyen makea 8 % valkoviini, jota löytyy kaupan viinihyllyltä. Suolainen juustokakku on näyttävä tarjottava myös yllätysvieraille!
