Itsenäisyyspäivä alkaa brunssilla
Suomi juhlii 104-vuotista itsenäisyyttä 6. joulukuuta 2021! Se jos mikä on hyvä syy viettää hidas aamupäivä läheisten kanssa, herkkuja notkuvan brunssipöydän äärellä. Erityispäivänä tarjoilujen ja kattauksen eteen kannattaa myös nähdä hieman erityisvaivaa.
Sata vuotta sitten ei ehkä pidetty brunsseja – nyt niissä yhdistyy uusi ja vanha. Panosta tuttuihin suomalaisiin perinneruokiin ja -raaka-aineisiin, mutta älä pelkää muutella niitä makusi mukaan!
Suolaiset herkut brussipöytään
Perinteiset suomalaiset ruoat maistuvat itsenäisyyspäivän brunssilla. Suomalainen ruokakulttuuri on kuin Suomen luonto, joka on karskeissa oloissa kehittynyt kauniin simppeliksi.
- Sushi-riisipiirakat
- Mätileivät
- Pienet cocktailpalat
- Pororullat
- Sienisalaattileivät
- Luonnonkala-ruisnapit
- Päärynä-fetapiirakka
- Loimulohirieskat
Kuvassa: Sienisalaattileivät
Makeaa mahan täydeltä
Brunssilla ei kannata syödä liian tuhtia ruokaa, jotta tilaa jää myös makeille mauille. Suomi-brunssilla arvossaan ovat marjaisat ja hedelmäiset herkut. Makumaailmaa suunnitellessasi pidä mielessä erityisesti suomalaiset supermarjat: mustikka, puolukka, karpalo, tyrni ja herukat.
- Aamiaistrifle tyrnistä
- Korvapuustivohvelit
- Sateenkaarivartaat
- Mustikkajuoma
- Karpalojuustokakku
- Helppo juustokakku
- Mustikka-rahkapiirakka
- Kaneliomenat
Kuvassa: Korvapuustivohvelit