Dippibuffa, juhlien nerokas vetonaula
Päivitetty 23.11.2023Haluatko päästä juhlatarjoilussa helpolla? Dippien, tahnojen ja levitteiden valmistaminen ei voisi juurikaan helpompaa olla - suurin osa dipeistä syntyy ainekset sauvasekoittimella surauttamalla. Surauta noutopöytään maukkaita dippejä ja nosta ne tarjolle tuoreen leivän kanssa. Täydellistä!
Paahdettu valkosipuli-papudippi
Pehmeästä paputahnasta ja paahdetusta valkosipulista saat täydellisen täyteläisen dipin! Valkosipuli-papudippi on myös edullinen ja helppo tehdä: tarvitset vain valkosipulia, isoja valkoisia papuja, oliiviöljyä sekä mausteita.
Htipiti eli kreikkalainen paprika-fetadippi
Kreikkalainen htipiti on herkullinen dippikastike paahdetuista paprikoista ja fetasta. Voit paahtaa paprikat itse tai käyttää valmiiksi paahdettuja säilykepaprikoita. Htipiti on mahtavan monipuolinen, sillä se sopii vaikkapa leivän päälle, pastakastikkeeksi tai grilliruoan kylkeen.
Savulohidippi
Savulohidippi on herkullinen täyttävämpi vaihtoehto dippibuffaan! Revi fileepala savulohta pieneksi ja sekoita se punasipulin kera smetanan sekaan. Valmista uunissa tai pannulla saaristolaisleivästä ohuita sipsejä, joita voit dippailla savulohidippiin. Koristele lohidippi hienonnetulla ruohosipulilla.
Baba ganoush
Baba ganoush on täyteläisen pehmeä tahna, joka tehdään soseuttamalla paistettu munakoiso. Makua munakoisotahnalle antavat valkosipuli, tahini eli seesaminsiementahna sekä persilja. Yhdistä kaikki tahnan ainekset keskenään ja tarjoile baba ganoush vaikkapa vaalean leivän kanssa.
Karamellisoitu sipulidippi
Ihanan umamisen karamellisoidun sipulin ja hieman hapokkaan ranskankerman yhdistelmä on täydellinen! Paista sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja karamellisoituneita. Sekoita ranskankerman joukkoon karamellisoituneet sipulit sekä mausteet. Viimeistele dippi ruohosipulilla ja olet valmis dippailemaan!
Kylmäsavuporotahna
Tuorejuusto, smetana, punasipuli ja kylmäsavuporo ovat lyömätön yhdistelmä! Tahna valmistuu pienellä vaivalla: hienonna vain kylmäsavuporo, sipuli sekä persilja ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Mausta tahnaa sitruunanmehulla ja mustapippurilla. Tarjoa kylmäsavuporotahnaa esimerkiksi hapanjuurileivän kanssa.
Vatkattu brie
Vatkattu brie on ihastuttavan kermainen herkku, johon voi dippailla vaikkapa patonkeja tai keksejä. Briejuustosta leikataan pois kuoret ja huoneenlämpöisenä se vatkataan kuohkeaksi. Mausta vatkattu brie hunajalla, mustapippurilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Tarjoile vatkattu brie vaalean leivän ja hedelmien kanssa.
Savutofutahna
Savufotutahna on mainio vaihtoehto perinteiselle kalatahnalle! Tahnan sekaan sekoitetaan punasipulia, sitruunanmehua ja -kuorta sekä yrtit ja mausteet. Tarjoa valmis tahna saaristolaisleivän tai vaikkapa paahdetutjen bataattien kanssa! Vegaaninen ja gluteeniton savutofutahna sopii kaikille.
Labneh-jogurttitahna
Labneh on valutettua jogurttia, joka tarjotaan tuorejuuston tapaan. Labneh'n valmistus vaatii hieman aikaa, sillä jogurtti laitetaan valumaan jääkaappiin yön yli. Valutettu jogurtti maustetaan suolalla, oliiviöljyllä, tuoreilla yrteillä sekä mustapippurilla. Tarjoa labneh esimerkiksi vaalean leivän kanssa.
Helppo hummus
Hummus on yllättävän helppoa tehdä itse, varsinkin tällä helpolla ohjeella! Valuta kikherneet, hienonna valkosipuli ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Lisää hummukseen vettä tai öljyä, jos hummus tuntuu liian paksulta. Tarjoile hummuksen kanssa dipattavaksi leipää tai kasvistikkuja.
Mitä dippailla dippibuffassa?
Dippien kanssa maistuu tuore leipä; tee itse tai lämmitä uunissa paistovalmis pakasteleipä- tai patonki! Voit tuoda dippibuffaan myös kasvistikkuja esimerkiksi porkkanasta, kurkusta ja paprikasta. Ja mikäs sen parempaa dippailtavaa kuin sipsit! Erityisesti maalaisperunalastut sopivat vähän hienompien dippien ja tahnojen dippailuun.
Valmista näitä leipiä dippibuffaan:
Kuvassa: Focaccia