K-Ruoka-lehden reseptit 6/2018

K-Ruoka-lehden reseptit 6/2018

Päivitetty 9.11.2018

Joulu, pikkujoulut, isänpäivä, itsenäisyyspäivä, pyhäinpäivä - talven aika on yhtä juhlaa. K-Ruoan uusilla resepteillä pääset juhlatunnelmaan, eikä arjen ruokapulmiakaan ole unohdettu.

Jouluruoissa perinteet kohtaavat ajankohtaiset trendit

Granaattiomenaglaseerattu kalkkuna tarjoaa raikasta vaihtelua kinkun tilalle joulupöytään. Sokerisen tahmainen glaseeraus on nyt trendikästä ja luo herkullista kontrastia myös suolaisiin lihoihin yhdistettynä. Rosollin raaka-aineet pysyvät rapean maukkaina etikkaliemessä pikkelöidyssä rosollissa, joka vakuuttaa myös perinteiseen rosolliin varauksella suhtautuvat syömärit. Turkkilaisesta jogurtista ja créme fraichesta sekoitettu kastike antaa viimeisen silauksen päivitetylle rosollille. Gratinoitu viipale-perunalaatikko kätkee sisäänsä makeaa päärynää, tuoretta timjamia ja raastettua parmesaania. Juhlava perunalaatikko on uudenlainen vastustaja imelletylle perunalaatikolle. Lisäkesalaattina tarjotaan joulun väreissä loistavaa granaattiomenasalaattia.

ETUKOODI-VINKKI! Uusimmasta K-Ruoka-lehdestä löydät etukoodin, jolla saat veloituksettoman verkkokaupan toimitusmaksun kotiinkuljetus tai tilaa ja nouda -palvelussa!

KR6 18 Joulungranaattiomenas

Joululeivonnassa suklaata, kultaa ja uusia muotoja

Mikä toisikaan paremmin joulutunnelmaa leivontaan kuin ripaus kultaa? Kulta-suklaakakussa suklaisia makuja löytyy niin pohjasta, tuorejuustotäytteestä ja päälle ronskilla kauhalla siveltävästä suklaamoussesta. Joulutortuista voi ensimmäiseksi tulla mieleen luumumarmeladilla täytetyt tähtitortut, mutta torttuja voi kiepautella myös muihin muotoihin. Nutella-fanien ykkösvalintana ovat kookos-nutellakuuset, jotka pujotetaan hauskasti varrastikkujen päähän. Kaunis lumihiutaletorttu täytetään omena-kanelimarmeladilla, joka tuunataan palalla tuoretta inkivääriä. Pienet tähdet taas koristavat suloisia pie crust –joulutorttuja.

KR6 18 Piecrustjoulutortut

Juhlamenu, joka sopii kaikkiin talven juhliin

Yksi menu, joka sopii niin pyhänpäivän, isänpäivän, itsenäisyyspäivän ja pikkujoulujen juhlistamiseen. Alkupalaksi ruokahalun herättäjänä tarjotaan lohimoussea rapeiden ruislastujen päällä. Pääruoaksi pöytään kannettaan komea, murea naudan sisäpaisti. Lisäkkeeksi sopivat erinomaisesti [Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastike]. Suussasulava mustikkajuustokakku, jossa maistuu kardemumma kruunaa aterian.

KR6 18 Naudansisapaisti

Juureksista ja jauhelihasta ratkaisut arkiruokiin

Talven juhlien välissä syödään maukasta juureksilla ja kasviksilla väritettyä arkiruokaa. Juures-vuohenjuustopiirakka maistuu ateriana raikkaan vihreä salaatin kanssa, mutta käy myös mainiosti vaikkapa pikkujoulujen suolaiseksi tarjottavaksi. Juuressosekeiton veikeä serkku juurescappucino nautitaan pinnalle vaahdotettavan maitovaahdon kanssa. Porkkanat hautuvat meheveksi karjalanpaistissa, joka saa uutta makua puolukasta ja rosmariinista. Jauhelihamureke maistuu koko perheelle ja lisäkkeenä tarjottavat parsakaalin palat kiehautetaan herkullisessa liemessä. Punakaali sopii kaalilaatikkoon samaan tapaan kuin vaaleampi kaverisa, jauheliha-punakaalilaatikko tarjoaakin varsinaista väri-iloittelua silmille. Curry-jauhelihakeitto valmistuu nopeasti lämmittämään ulkoilun jälkeen.

KR6 18 Juuresvuohenjuustopii

Lue uusin lehti >>