Näin teet sveitsiläisen marengin

Näin teet sveitsiläisen marengin

Päivitetty 12.1.2023

Ihanan pehmeä sveitsiläinen marenki on helppo valmistaa ja se soveltuu moneen. Tee pilvenpehmeä marenkikuorrute kakulle tai valmista suussasulavat, näyttävät marengit!

Sveitsiläinen marenki eroaa italialaisesta ja klassisesta ranskalaisesta marengista. Sveitsiläisen marengin salaisuus piilee valmistusvaiheen vesihauteessa, jolloin valkuainen kypsyy jo valmistuksen aikana - tämän vuoksi marenkeja ei ole välttämätöntä kypsentää tai kuivattaa uunissa.

Valmistukseen tarvitset 4 valkuaista ja 2 ½ dl sokeria.

1. Valkuaisen erottelu

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti.

2. Vatkaaminen

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia pyöreäpohjaisessa teräskulhossa vesihauteessa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan saakka, eikä vesihöyryä saa päästää kulhoon.

Vatkaa

3. Sokerin lisääminen

Lisää sokeria pikkuhiljaa valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa niin kauan, kunnes sokeri liukenee valkauaisvaahtoon ja massa saavuttaa 60 asteen lämpötilan. Marengista tulee kiiltävää, paksua ja notkeaa.

4. Marengin jäähdytys

Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Voit myös vatkata marenkia kylmän vesihauteen päällä, jotta jäähtyminen nopeutuu.

Vatkaa_vesihauteessa

Voit käyttää marenkia kakun kuorrutteena, sitruunamarenkitortun päällisenä tai vaikkapa kuivattamalla marengista koristeita!

Kuorruta_kakku

Lue lisää erilaisita marengeista täältä ja katso video marengin valmistuksesta täältä.