Kookos villitsee
Julkaistu 10.4.2018Eksoottinen hedelmä maistuu kaikkialla: makeissa herkuissa, pääruoissa ja juomissa.
Mikä?
Kookos on trooppisissa maissa kasvavan kookospalmun hedelmä, jonka sisällä on valkoista hedelmälihaa ja kookosvettä.
Mihin sopii?
Kookosta löytyy myös Pirkka-sarjasta. Kookosmaitoa ja -kermaa käytetään maitotuotteiden lailla. Kookoshiutaleet ja -jauhot sopivat leivontaan ja jälkiruokiin. Kookossokeria voi käyttää tavallisen sokerin sijasta; siinä ei ole kookoksen tyypillistä makua. Kookosrasva tunnetaan munkinpaistorasvana, uudempi tuttavuus on kylmäpuristettu neitsytkookosöljy. Neitsytkookosöljy sopii esimerkiksi wokkiin antamaan paistamiseen aasialaisen säväyksen. Kookoksen hedelmälihaa voi käyttää esimerkiksi raastettuna jälkkäreissä ja aasialaisissa ruoissa.