Salaattien salat - tunnetko jo erilaiset salaattilajikkeet?

Salaattien salat - tunnetko jo erilaiset salaattilajikkeet?

Päivitetty 4.1.2024

Mita salaatteja on olemassa? Katso ja opi! Erilaiset salaattilajikkeet sopivat paitsi salaatin pohjaksi, myös muuhun ruoanlaittoon. Valitse salaattilajike käyttötarkoituksen mukaan ja yhdistele niitä myös rohkeasti toisiinsa. 

Salaatit jaetaan makunsa puolesta mietoihin ja voimakkaampiin lajikkeisiin. Näitä voi myös yhdistellä toisiinsa! Kokeile siis salaattiannoksessa useampaa lajiketta tai valitse valmis salaattisekoituspussi. Salaatin valittuasi, nappaa tästä parhaat vinkit siihen sopivaan kastikkeeseen.

Lollo rosso 

Näyttävässä Lollo rossossa on hauskat punertavat ulkolehdet ja vaaleanvihreät sisälehdet. Lollo rosso sopii hyvin salaattisekoituksiin sekä annosten koristeluun. Maultaan Lollo rosso on mieto. Käytä lollo rossoa esimerkiksi maukkaassa BLT-salaatissa.

Lollo rosso (680x300)

Friseesalaatti

Mieto ja makea friseesalaatti on todellinen moniottelija. Tämä salaatti sopii salaattipohjaksi, leivän päälle, tortilloihin ja wokkeihin. Kauniin muotonsa ansiosta se sillä voi myös koristella tarjoiluja. Friseesalaatti maistuu myös hampurilaisen välissä - kokeile kalamurekehamppareita!

Friseesalaatti (680x300)

Cosmopolitan

Cosmopolitan on rapea ja makea salaatti, joka on kehitetty roomansalaatista ja jäävuorisalaatista. Veneenmuotoiset lehdet sopivat hyvin tacokuoren tavoin täytettäväksi. Korealainen possu bo ssäm on mainio tapa yhdistää cosmopolitan-salaatti lihan kanssa.

Cosmopolitan-salaatti (680x300)

Jääsalaatti

Maultaan mieto ja raikas jääsalaatti on rapean keräsalaatin ja lehtisalaatin risteytys. Jääsalaatti on hyvä perussalaatti ja se sopii myös salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä salaatille. Rapea salaatti kannattaa sujauttaa myös tortillan väliin.

Jääsalaatti (680x300)

Tammenlehtisalaatti

Täyteläisen makuinen tammenlehtisalaatti sopii paitsi voileiville ja salaatteihin, myös smoothien joukkoon. Tammenlehteä muistuttavat, tummanvihreät tai jopa hieman punertavat lehdet ovat näyttävän näköiset – siksi salaatti sopii myös koristeluun. Maukas broilerimaalaissalaatti on hyvä resepti kokeilla tammenlehtisalaattia.

Tammenlehtisalaatti (680x300)

Romainesalaatti

Roomansalaatin eli romainen mieto maku sopii hyvin yhteen vahvempien makujen kanssa – mieti vaikka Caesar-salaattia, jossa se yhdistyy anjovikseen ja parmesaanijuustoon. Romaine kestää myös kevyttä kuumennusta, joten se käy salaattien lisäksi myös grilliin.

Romainesalaatti (680x300)

Rucola

Pähkinäinen ja makea rucola sopii hyvin salaattiin ja voileipiin, mutta myös tuoreeltaan pizzan tai pastan päälle. Ruukussa kasvatetun rucolan maku on avomaalla kasvanutta miedompi ja pehmeämpi. Laita rucolaa vaikka helppoon ja herkulliseen raviolisalaattiin.

Rucola (680x300)

Punamangoldi

Punamangoldin lehdet muistuttavat punajuurenversoja. Koristeelliset lehdet ovat voimakkaan makuisia, nuoret lehdet sopivat erityisesti salaatteihin tai voileipien päälle. Isompia lehtiä voi käyttää kevyesti höyrytettynä muhennoksiin ja kastikkeisiin. Kokeile kaunista salaattia esimerkiksi grillatussa ja makean hedelmäisessä kanasalaatissa.

Punamangoldi (680x300)

Kokeile valmiita salaattisekoituksia

Useita salaattilajikkeita yhdistelemällä saat salaatistasi maukkaamman ja näyttävämmän. Kokeile helppona lisäkesalaattina Pirkka salaattisekoitusta, joka sisältää jäävuorisalaattia, friseesalaattia sekä punasalaattia. Toscanan salaattisekoitus sopii puolestaan välimerellisiin makuihin.

Provencen salaattisekoituksesta pyöräytät esimerkiksi näyttävän antipastosalaatin. Sesonkisalaatin raaka-aineet puolestaan vaihtelevat sesongin mukaan.

Pirkka perhesalaattisekoitus 300g - kuva

Pirkka perhesalaattisekoitus 300g

Katso lisää ›

Pirkka Provence salaattisekoitus 150 g - kuva

Pirkka Provence salaattisekoitus 150 g

Katso lisää ›

Pirkka Toscana salaattisekoitus 150g - kuva

Pirkka Toscana salaattisekoitus 150g

Katso lisää ›

Pirkka sesonkisalaattisekoitus 200g - kuva

Pirkka sesonkisalaattisekoitus 200g

Katso lisää ›