Väritä elämääsi tuoreilla marjoilla

Väritä elämääsi tuoreilla marjoilla

Päivitetty 11.2.2020

Suomalaisten marjojen kausi on lyhyt, mutta miksi et siitä huolimatta nauttisi marjoja ympäri vuoden? Terveelliset marjat ovat maukas välipala ja todellinen arjen tai juhlan piristys aamupuurossa, smoothiekulhossa ja kakun koristeina!

Tuoreita ulkomaisia marjoja ei tarvitse kuumentaa

Kotimaisten marjojen kausi on kesäaikaan, mutta K-ruokakaupoissa tuoreita marjoja on saatavilla kaikkina vuodenaikoina. Toisin kuin useat olettavat, tuoreita ulkomailta tulleita marjoja ei ole tarpeen keittää ennen nauttimista - vain ulkomaiset pakastemarjat Ruokavirasto kehottaa kuumentaamaan. Tuoreiden marjojen kasvatusta, puhtautta ja laatua tarkkaillaan jatkuvasti.

Marjat ovat helppo ja terveellinen välipala

Kun mielesi tekee makeaa naposteltavaa, vitamiinirikkaita marjoja voi hyvällä omatunnolla popsia arkenakin. Marjat ovat myös mainio, terveellinen välipala sellaisenaan tai esimerkiksi rahkan parina. Trendikäs, välipalaksikin erinomainen chia-hedelmäkeitto saa makua tuoreista mansikoista ja pensasmustikoista. Helposta hedelmäsalaatista riittää useammallekin syöjälle. Marjoja on helppo napata koska vaan matkaan mukaan!

Koristele marjoilla näyttävästi

Tuoreet marjat ovat paitsi herkullinen, myös näyttävä lisä leivonnaisiin, kakun päälle tai vaikkapa smoothiekulhoon! Mikä olisi parempi tapa aloittaa uusi päivä kuin karhunvatukoilla, vadelmilla ja mansikoilla koristeltu vihreä smoothiebowl tai tuoreilla pensasmustikoilla ja mansikoilla rikastettu, puolukkainen smoothie bowl? Myös supertrendikkäät tuorepuurot, kuten helppo mustikkatuorepuuro saa pensasmustikoilla näyttävyyttä. Brunssilla tuoreet marjat ovat ihanaa, kesätunnelmiin vievää naposteltavaa mihin vuodenaikaan tahansa - esimerkiksi mansikkaa-appelsiinitäytteisissä croissanteissa!

Marjat ovat monille tuttuja leivonnaisten ja kakkujen koristeena. Espanjalaiset, täydellisen punaiset ja makeat Pirkka Parhaat Calinda-mansikat ovat parhaita kakkujen koristeena! Viininpunainen, suosiotaan hurjasti kasvattanut karhunvatukka tuo mukavaa kontrastia vaaleampien kakkujen päällä sekä muiden punaisten marjojen joukossa.

VINKKI: Oletko jo kokeillut tuoreita marjoja pizzan päällä? Kokeile mansikkaista juustopizzaa tai jälkiruokaversiota, makeaa pizzaa!

Pirkan värikkäät helmet

K-ruokakaupoissa on kaupan oman valikoiman ja vuodenajan mukaan myynnissä paljon erilaisia, laadukkaita Pirkka- ja Pirkka Parhaat -marjoja.

Pirkka-marjat