Uusivuosi
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Uudenvuoden cocktailpalat

Uudenvuoden cocktailpalat

Cocktailpalat kuohuviinin kyytipoikana maistuvat uudenvuoden juhlissa. Kata siis pöytä helpot suolaiset cocktailpalat. 

Tiettyyn muotoon sulanut tina voi tuoda tullessaan lupauksen kaukomatkoista. Ennakkostartin maailmanympärimatkalle voi ottaa makumatkan muodossa ja valmistaa cocktailpalat eri maiden teemoilla. Pirkka-sarjasta löydät runsaasti raaka-aineita coctailpalojen valmistukseen.

Suomalaista naposteltavaa

Lohi ja poro ovat supisuomalaisia raaka-aineita ja sopivat mainiosti cocktailpaloihin. Piparjuuri-lohi-cocktailpalat ja pienet cocktailpalat savuporotäytteellä sopivat kuohuvan juoman kanssa maisteltaviksi. Muista myös merelliset cocktailpalat: savusimpukka-cocktailpalat ja ravunpyrstö-cocktailpalat.

Meksikon makuja nachon päällä

Meksikolaiset ovat tunnetusti iloista kansaa. Iloiseen tunnelmaan pääsee myös keskellä Suomen talven pimeintä aikaa – kata vain pöytään meksikolaisia herkkuja. Alkoholiton kuohuviini tasapainottaa sopivasti tulista ruokaa.

Laita tarjolle nachoja, joiden päälle muut täytteet kootaan. Nachoihin saa mukavaa potkua tapenaden eli oliivitahnan sekä Pirkka salsa chipotle meksikolaiskastikkeen avulla. Tarjoile lisäksi jalapenoviipaleita, kapriksia, kuutioitua paprikaa sekä sokerimaissia.

Tikun täydeltä kreikkalaista

Välimeren lämpö houkuttelee, ja ruokavalio lupaa pitkää ikää. Niinpä Kreikka on oiva valinta makumatkan yhdeksi kohteeksi.

Pyöräytä kikherneistä makoisat falafelpyörykät ja punajuurifalafelit noutopöytään. Falafelien lisäksi tikkuun voi pujottaa mintunlehtiä, Pirkka Parhaat fetajuustoa kuutioina, paprikakuutioita ja kirsikkatomaatteja. Tarjoile tikkujen ohessa Pirkka aurinkokuivatuilla tomaateilla maustetulla tuorejuustolla täytettyjä mustia oliiveja sekä kevyesti pariloitua Pirkka Parhaat halloum-juustoa.

Yhdysvaltalaisia herkkuja tötterössä

Jälkiruokaetappina on Yhdysvallat, ja maan herkut kootaan vohvelitötteröiden sisään. Vaikka idea on alun perin lastenjuhlista, toimii se mainiosti myös aikuisilla.

Tuuttiin uppoaa pieni annos herkullista toffee-mansikkarahkaa. Lisäksi tarjolle sopivat muun muassa erilaiset hedelmät ja marjat, kuten banaaninpalat ja pensasmustikat. Leivo valkosuklaacookieita tai oikaise Pirkan valkosuklaa-cookieilla. Murustele keksit kulhoon, jotta niiden annostelu tuutin sisään on helpompaa.