Vappubrunssi

Vappubrunssi

Vappu on hauskaa, keväistä yhdessäoloa perheen kesken! Kootkaa vapun päivänä paras vappubrunssi, jota muistella ilolla vielä vuosienkin päästä!

K-Ruoka suosittelee vapun 2020 juhlistamista vain oman perheen kesken, hallituksen ohjeita noudattaen. Parhaat vinkit vappuherkkuihin löydät täältä!

Vappusuunnitelmia tehdessä on usein vaikea arvoida juhlapäivän kelejä, mutta sateisempikaan sää ei voi latistaa paljon odotettua ja iloista vapputunnelmaa, jos tiedossa on parasta seuraa ja herkullista naposteltavaa. Kutsu kaverit kylään ja kootkaa yhdessä vappubrunssi, jonka voitte myös aurinkoisen kevätpäivän salliessa napata ulos mukaan vappupiknikin tyyliin. Vappubrunssimenu kannattaa suunnitella ja rakentaa rennosti, samalla hauskaa pitäen. Värikkäistä serpentiineistä, suolaisesta purtavasta, pienistä naposteltavista, kippisteltävistä juomista ja mieleenpainuvista herkuista - niistä on paras vappubrunssi tehty!

Suolaista purtavaa brunssille

Croissaintit eli voisarvet ovat brunssin kestosuosikki, joita saa K-kauppojen pakastaltaista myös helppoina kuuden kappaleen Pirkka voicroissant -pusseissa. Voit myös leipoa itse rapean patongin, jonka tuoreudella hurmaat kaikki kaverit ja perheenjäsenet.

Trendikkäät munakasvohvelit ja vihreät pinaattivohvelit sekä suolainen vuohenjuustopannukakku ovat erinomaista, rentoa brunssitarjottavaa! Texmex-ruoka sopii makumaailmaltaan ja leikkisältä teemaltaan vappuun. Valmistakaa yhdessä esimerkiksi texmex-salaatti tai kasvistortilloja ja jauhelihaburritoja, jotka syödään rennosti käsin.

Erilaiset pyörykät ja nakit ovat helppoja naposteltavia, ja maistuvat usein myös hieman viilentyneinä. Pienet cocktail-lihapullat voi pyöräytellä pakastimeen tai jääkaappiin vaikka etukäteen ja lämmittää vappupäivänä. Kasvisruoasta nauttiville pirteän pinkeistä kvinoapunajuuripyörykät sekä porkkanaisista kasvispyöryköistä löytyy varmasti sopiva vaihtoehto! Nakkien tai liha- ja kasvispullien lisäksi voi perinteiseen tapaan tarjota vapun ehdotonta klassikkoa, rehellistä perunasalaattia.

vappubrunssi-suolaiset

Pientä makeaa naposteltavaa

Erilaiset tuoreet marjat tuovat vappubrunssipöytään mukavaa väriä ja ovat ihanaa naposteltavaa pitkin vappupäivää. Voit myös rakentaa tuoreista marjoista ja hedelmistä helposti raikkaan hedelmäsalaatin. Marjat ja hedelmät luovat täydellisen yhdistelmän erilaisten juustojen, kuten brunsseillakin suositun Pirkka brie-juuston kaverina. Voit myös koota värikkäät hedelmävartaat, joissa on mukana myös veikeitä vaahtokarkkeja.

Granolakupit toimivat sekä aamuisella brunssilla että vähän myöhemminkin pieninä purtavia. Portugalilaiset kermaleivokset eli pastéis de natas tuovat etelän auringon keskelle Suomen vappua. Nämä leivokset on helppo valmistaa valmiista Pirkka voitaikinasta.

vappubrunssi-makeat

Parhaat herkut vappubrunssille

  1. Croissantit mansikka-appelsiinitäytteellä
  2. Rahkamunkit
  3. Donitsikakku
  4. Suklaapannukakut
  5. Lime-juustokakku purkissa

Pirskahtelevat vappubrunssijuomat

Vapun suosituimpiin juomiin tunnetusti kuuluvat kotitekoinen inkiväärisima sekä kippisteltävät kuohuviinit ja samppanjat. Alkoholiton Pirkka Parhaat kuohujuoma maistuu aikuisten lisäksi myös monille lapsille! Raikkaat, kirpsakat ja näyttävät alkoholittomat drinkit eli moctailit ovat vappupäivän ja -brunssin ehdottomasti kokeilunarvoiset juomavaihtoehdot. Moctailit voi helposti koristella vapun tyyliin värikkäästi esimerkiksi granaattiomenan siemenillä, marjoilla, sitrusviipaleilla ja yrteillä. Voit myös valmistaa brunssille valmiiksi laseihin tai kannuun paria erilaista smoothieta, jotka ovat usein monien makuun!