10 arkiruokaa alle puolessa tunnissa

10 arkiruokaa alle puolessa tunnissa

Nyt helposti ja nopeasti ruokaa koko perheelle alle 30 minuutissa! Maukkaan aterian valmistamiseen riittää hetki aikaa ja vähän mielikuvitusta.

Pastat, salaatit, keitot ja pannulla valmistettavat ruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Broileri, jauheliha, tonnikala, makkarat sekä useat kasvikset eivät tarvitse pitkää kypsennystä. Keräsimme yhteen kymmenen reseptiä, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa!

1. Helppo pinaatti-kanapasta

Tämä tosi helppo ja herkullinen kanapasta valmistuu neljästä raaka-aineesta - broilerista, pestosta, valkosipulista ja tuorepastasta.

pinaatti-kanapasta

2. Italialainen makkarapata

Italialainen makkarapata saa ruokaisuutensa suomalaisissa keittiöissä tutusta siskonmakkarasta ja makunsa muun muassa fenkolinsiemenistä. Tarjoa pata riisin tai italialaisittain pastan kera.

italialainen-makkarapata

3. MiFU tomaatti-kermakastikkeessa

Nepalilaistyylinen tomaatti-kermakastike valmistuu hetkessä ja tarjoillaan riisin kanssa. Pehmeänmakuinen kastike maistuu koko perheelle.

mifu-tomaatti-kermakastikkeessa

4. Pesto-kanapyörykät

Punaisella pestolla maustetut miedot kanapyörykät maistuvat koko perheelle. Pyörykät kypsyvät nopeasti pannulla.

pesto-kanapyorykat

5. Paistettu riisi tofulla

Vegaaninen paistettu riisi tofulla -resepti on helppo keino lisätä kasvisruokaa arkeen. Tähän reseptiin voit myös hyödyntää edellisenä päivänä ylijääneen riisin.

paistettu-riisi-tofulla

6. Texmex-salaatti

Salaatin ei tarvitse olla ollenkaan tylsä! Tämän ruokaisan salaatin texmex-tyyliin maustettu jauheliha sekä maissilastut tuovat auringon kotikeittiöön.

texmex-salaatti

7. Kanatortillat

Tortillat sopivat viikonloppujen herkuttelun lisäksi myös mainiosti arkeen! Kokeile myös välillä kasvistortilloja, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

kanatortillat

8. Kasvismunakas

Arjen nopea pelastus on kasvismunakas, johon on käytetty runsaasti porkkanaa, kaalia ja purjoa. Chili antaa mukavasti tulisuutta munakkaaseen.

9. Tom yam -keitto

Tom yam -keitto vie makumatkalle Aasiaan. Korianterilla viimeistelty keitto valmistuu helposti alle puolessa tunnissa erilaisten ainesosien runsaasta määrästä huolimatta.

tom-yam-keitto

10. Savukalasalaatti

Paahdettu varsiparsakaali ja kananmuna tekevät savukalasalatista ruokaisan. Salaattiin sopii hyvin makrillin tilalle myös muut savukalat, kuten savulohi.

savukalasalaatti

Lisää arjen pelastajia

Sinua saattaisi kiinnostaa