Nopeat vegaaniset arkiruoat

Nopeat vegaaniset arkiruoat

Vegaanisuus ei tarkoita, että ruoka olisi vaikeaa tai aikaavievää tehdä! Nämä nopeat vegaaniset ruoat valmistuvat alle puolessa tunnissa, eikä maustakaan tarvitse tinkiä.

1. Vegewokki

Vegewokki on helppo ja nopea arkiruoka, jonka voi tarjoilla vaikkapa riisin kanssa. Vegewokin päätähtinä toimivat herkulliset soijasuikaleet ja makeat sugar snaps -salaattiherneet.

Vegewokki (680x300)

2. Nyhtökaurakäristys

Nyhtökaurakäristys saa makua tummasta oluesta ja sopii täydellisesti kylmään talvipäivään. Tarjoa käristys perinteiseen tyyliin perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Nyhtökaurakäristys 2021 kuvitus

3. Paistettu riisi tofulla

Jäikö riisiä yli edelliseltä päivältä? Paistettu riisi eli fried rice on helppo tapa hyödyntää ylijäänyt riisi. Lisää sekaan tofu ja lempikasviksiasi!

Paistettu riisi tofulla

4. Vegemakkarakeitto

Vegemakkarakeitto valmistuu perinteisen makkarakeiton tapaan vain muutamasta raaka-aineesta: vegemakkaroista, tuoreista keittojuureksista ja mausteista.

Vegemakkarakeitto (680x300)

5. Chili con nyhtökaura

Monipuolinen ja ruokaisa nyhtökaura toimii chili con carnessa jauhelihan korvaajana.

Chili con nyhtökaura

6. Kukkakaalicurry

Helppo curry syntyy kokonaisesta kukkakaalista ja se maistuu koko perheelle. Tee kerralla isompi satsi ja lämmitä seuraavana päivänä!

kukkakaalicurry kuvitus

7. Nyhtökaura-kookoscurry

Ihanan lempeä kookoscurry valmistuu nopeasti. Nyhtökaura ja Oumph! -soijaproteiinipalat ovat vegaanisia ja maistuvat kaikille.

Nyhtökaurakookos

8. Linssibolognese

Helppo linssibolognese on vegaaninen vaihtoehto spaghetti bologneselle. Tarjoa lisäksi halutessasi vegaanista juustoa, eli vuustoa.

Linssibolognese

9. Härkis-pastakastike

Pastakastikkeet on arkiruokien ruhtinaita. Jos kaapista löytyy tomaattimurskaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, ollaan jo puolessa välissä tämän nopean kastikkeen valmistusta!

Härkispastakastike

10. Linssikeitto

Linssikeitto on edullinen ja nopea arkiruoka, joka maistuu varmasti koko perheelle!

linssikeitto kuvitus