Lämmittävät laatikkoruoat

Lämmittävät laatikkoruoat

Julkaistu 12.3.2018

Erilaisilla laatikkoruoilla menee uunissa valmistuessa oma aikansa, mutta lopputulos on höyryävän lämmin, herkullinen ja riittoisa. Katso kaikki viileneviin päiviin ja pimeneviin iltoihin sopivat laatikkoreseptit ja löydä oma suosikkisi – oli se sitten joku perinteisistä laatikoista tai uusi tuttavuus!

Yksi laatikkoruokien kiistaton klassikko ja ruokapöydän pysyvä hitti on tietysti makaronilaatikko. PoPo-makaronilaatikossa käytetään HK:n PoPo porsas-porkkanajauhista, ja se syntyy älyttömän helposti jauhelihaa etukäteen paistamatta ja makaroneja keittämättä. Broileri-makaronilaatikko tuo vaihtelua ja sopii myös kananmunia välttäville. Kasvis-makaronilaatikko on koko perheen suosikkiruoka vegaanisena. Mac ’n’ cheese eli juustoinen makaronilaatikko tuo tuttuun ruokaan ripauksen Amerikkaa, mutta muutkin juustot käyvät: kokeile sinihomejuustoa tai Koskenlaskijaa.

Erilaiset kaalilaatikot lämmittävät mukavasti kylmillä ilmoilla. Gruusialaisessa kaalilaatikossa jauheliha saa seuraakseen tomaattipyrettä ja reilusti mausteita. Kokeile myös täyttävää possu-kaalilaatikkoa tai lammaskaalilaatikkoa.

Perunapohjaiset laatikot ovat varma valinta koko perheen aterialle. Valkosipulisen jauheliha-perunalaatikon esivalmisteluissa oikaistaan valmiilla Pirkka valkosipuliperunoilla. Tuore tilli, kaprikset ja maustepippuri taas antavat makua lohi-perunalaatikkoon.