Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
10 arkiruokaa lohesta

10 arkiruokaa lohesta

Lohikalat ovat oivallinen osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, koska ne sisältävät sydämelle hyviä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita. Näistä Ahdin aarteista loihdit helposti maukkaita aterioita arkeen!

Löydät kauppojemme valikoimasta lohta ja kirjolohta valmiiksi pakattuna tai tuoreena suoraan kalatiskiltä. Maustamalla kalan rohkeasti saat tutusta raaka-aineesta esiin uusia puolia. Kokosimme yhteen reseptejä, joilla piristät viikon ruokalistaa. Löydä uudet suosikkisi alta!

1. Uunifetalohi

Tässä reseptissä uunilohi saa päälleen mehevän fetapeitteen ja seuraksi kypsäksi paahtuneita kirsikkatomaatteja. Helpppon reseptiin hurahtaa takuuvarmasti.

uunifetalohi 680x290

2. Uunilohi ja aasialainen pesto

Uunilohi taipuu moneen! Levitä ensi kerralla uunilohen pintaan ihana aasialaistyylinen pesto, ja tarjoa loppu pesto aterialla leivän kanssa.

Uunilohi aasialaisittain

3. Lohiseljanka

Seljanka on venäläisen keittiön klassikko, jossa maistuvat tomaatti ja maustekurkut. Tämä lohiseljanka tarjotaan piparjuuri-ranskankerman tai smetanan kanssa.

Lohiseljanka

4. Lohiperhoset ja kurkkusalsa

Lohimedaljongit voit leikata itse kokonaisesta fileestä tai ostaa ne valmiina. Medaljonkien kanssa tarjottava kurkkusalsa on raikas lisäke kalalle.

Lohiperhoset

5. Valkosipulivoi-uunilohi

Tämä resepti sopii erityisesti valkosipulin ystäville! Lohipaloihin tehtyihin viiltoihin painellaan ihanaa valkosipulivoita, ja annoksen kruunaa maukas piparjuuridippi.

Valkosipulivoiuunilohi

6. Lohi-äyriäispaella

Espanjan tunnetuin ruoka, paella, muuntuu supisuomalaiseen arkiruokapöytään helposti, kun se tehdään. Valmiit äyriäissekoitukset vielä mukaan, ja todellinen herkkuruoka isommallekin joukolle on valmis!

Lohi-äyriäispaella

7. Mozzarellalohi

Tässä reseptissä lohi saa kaverikseen tomaattia ja ihanan venyvää mozzarellaa. Niillä kuorrutettu kirjolohi maistuu pannulla pyöräytetyn rucolan kanssa.

Mozzarellakuorrutettu kirjolohi

8. Lohi-mustajuuripannu

Parsaa muistuttava mustajuuri on ihana sesonkiherkku, jota käytetään harmittavan vähän! Yhdistä se lohen kanssa. Koko ruoka valmistuu yhdessä astiassa, joten tiskiäkään ei synny!

Lohi-mustajuuripannu

9. Helppo lohikeitto

Lohikeitto on perinteinen herkku, joka maistuu niin juhlassa kuin arjessakin! Se syntyy erityisen nopeasti, kun käytät keittoon kypsiä pariisinperunoita.

Helppo lohikeitto

10. Nopea kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta on nopea ja koko perheelle maistuva arkiruoka parhaimmillaan. Halutessasi voit vaihtaa pastan täysjyväversioon, tai gluteenittomasti!

Kylmäsavulohipasta