Hyppää sisältöön
Harmaalla pöydällä valkoiset lautanen ja tarjotin, joiden päällä on kolmikulmaisiksi leikattuja quesadilloja eli täytettyjä tortillalettuja. Tarjottimella on quesadillojen vieressä vihreää guacamole-kastiketta, leikattuja limeviipaleita ja tomaattista salsaa. K-Ruoka texmex-resepti.

Mehevät quesadillat

Päivitetty 19.3.2025

Meksikosta kotoisin oleva quesadilla on saanut nimensä juustosta, joka paistettaessa sulaa ja sitoo tortillalettujen välissä olevat täytteet yhteen. Quesadillat ovat mainiota ruokaa syötäväksi ystävien kanssa tai meksikolaisista juhlista jääneiden ainesten hyödyntämiseen seuraavana päivänä!

Quesadilla tehdään tavallisesti laittamalla kahden tortillaletun väliin juustoa ja sen lisäksi esimerkiksi lihaa, kasviksia, papuja ja avokadoa ja paistamalla tortilloja pannulla niin pitkään, että juusto sulaa. Autenttinen meksikolainen quesadilla tehdään yhdestä tortillaletusta, joka taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan. Toisin kuin tortillat, quesadillat kannattaa täyttää maltillisesti, jotta niiden paistaminen pannulla onnistuu helpommin.

Täytä mielesi mukaan

Quesadillan täytteeksi sopii melkein mikä tahansa, mitä kaapista löytyy! Perinteisessä meksikolaisessa quesadillassa täytteenä käytetään yleensä vain juustoa, mutta ihanan sulaneen juuston seuraksi sopivat hyvin sekä liha että kasvikset. Valmiin quesadillan kanssa voi tarjoilla guacamolea ja pico de gallo -salsaa. Ennen tarjoilua quesadilla leikataan tavallisesti helposti syötäviksi siivuiksi.

Ihanan maistuvat quesadillat

Texmex-tuotteet Pirkan tapaan

Lisää ideoita maukkaisiin texmex-ruokiin