Mehevät quesadillat

Mehevät quesadillat

Meksikosta kotoisin oleva quesadilla on saanut nimensä juustosta, joka paistettaessa sulaa ja sitoo tortillalettujen välissä olevat täytteet yhteen.

Quesadillat ovat mainiota ruokaa syötäväksi ystävien kanssa tai meksikolaisista juhlista jääneiden ainesten hyödyntämiseen seuraavana päivänä. Täytteeksi kun sopii melkein mikä tahansa, mitä kaapista löytyy. Quesadilla tehdään tavallisesti laittamalla kahden tortillaletun väliin juustoa ja sen lisäksi esimerkiksi lihaa, kasviksia, papuja ja avokadoa ja paistamalla tortilloja pannulla niin pitkään, että juusto sulaa. Autenttinen meksikolainen quesadilla tehdään yhdestä tortillaletusta, joka taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan. Toisin kuin tortillat, quesadillat kannattaa täyttää maltillisesti, jotta niiden paistaminen pannulla onnistuu helpommin.

Täytä mielesi mukaan

Yksinkertainen perusquesadilla täytetään juustolla ja rucolalla. Kanaquesadillassa käytetään broilerin fileesuikaleita, paprikaa, kevätsipulia ja chiliä ja broilerquesadillassa muun muassa maustamatonta tuorejuustoa sekä makeaa chilikastiketta. Raikkaat kasvisquesadillat saavat makua fetasta ja rucolasta. Perinteisen jauhelihaquesadillan lisäksi kannattaa kokeilla myös guacamole-possuquesadilloja tai uunissa grillivastuksen alla paistettavia katkarapuquesadilloja. Valmis quesadilla leikataan tavallisesti helposti syötäviksi siivuiksi ennen tarjoilua.