Mehevät quesadillat

Mehevät quesadillat

Päivitetty 26.10.2022

Meksikosta kotoisin oleva quesadilla on saanut nimensä juustosta, joka paistettaessa sulaa ja sitoo tortillalettujen välissä olevat täytteet yhteen. Quesadillat ovat mainiota ruokaa syötäväksi ystävien kanssa tai meksikolaisista juhlista jääneiden ainesten hyödyntämiseen seuraavana päivänä!

Quesadilla tehdään tavallisesti laittamalla kahden tortillaletun väliin juustoa ja sen lisäksi esimerkiksi lihaa, kasviksia, papuja ja avokadoa ja paistamalla tortilloja pannulla niin pitkään, että juusto sulaa. Autenttinen meksikolainen quesadilla tehdään yhdestä tortillaletusta, joka taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan. Toisin kuin tortillat, quesadillat kannattaa täyttää maltillisesti, jotta niiden paistaminen pannulla onnistuu helpommin.

Täytä mielesi mukaan

Quesadillan täytteeksi sopii melkein mikä tahansa, mitä kaapista löytyy! Perinteisessä meksikolaisessa quesadillassa täytteenä käytetään yleensä vain juustoa, mutta ihanan sulaneen juuston seuraksi sopivat hyvin sekä liha että kasvikset. Valmiin quesadillan kanssa voi tarjoilla guacamolea ja pico de gallo -salsaa. Ennen tarjoilua quesadilla leikataan tavallisesti helposti syötäviksi siivuiksi.

Karitsaquesadillat (680x300) Kuvassa: Karitsaquesadillat

Raaka-aineet meheviin quesadilloihin kätevästi myös verkkokaupasta!