Arki
Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolaisessa keittiössä maustetaan runsaalla kädellä ja ruoan tulisuudesta ei tingitä. Tyypillisimpiä ruokia ovat erilaiset tortillat, tacot, papuruoat ja kastikkeet. Maista ja ihastu kipakkoihin meksikoruokiin!

1) Huevos rancheros

Nauti aamupalaksi paistetulla kananmunalla kruunattu kasvistortilla. Ruoasta saadaan tuhdimpi lisäämällä esimerkiksi chorizoa tai muuta lihaa.

kuva

2) Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana

Meksikolaisessa keittiössä yhdistetään suklaa ja kana loistavaksi makupariksi! Tarjoile mausteinen suklaakana tortillalätyn ja salaatin kera, luonnollisesti.

kuva

3) Meksikolainen papukeitto

Keittopäivään sopii meksikolainen papukeitto, jota täydentää mausteinen makkara. Ripottele päälle juustoraastetta ja nachoja!

kuva

4) Itsetehdyt tortillat ja katkaraputäyte

Pyöräytä lätyt helposti itse ja täytä mielesi mukaan tai kokeile ihanan raikasta katkarapu-tuorejuusto-tomaatti-avokadotäytettä!

kuva

5) Texmex-salaatti

Helposti valmistettava ja taatusti herkullinen texmex-salaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile myös texmex-broilerisalaattia.

kuva

6) Mustapapu-enchiladat

Suussasulavat enchiladat kuorrutetaan täyttämiseen jälkeen juustolla uunissa.

kuva

7) Jauhelihatostadat

Jauhelihatostadan tortillalätyt paahdetaan ihanan rapsakaksi uunissa ranskankerman ja juustorasteen kera ennen täytteiden lisäämistä, nam!

kuva

8) Texmex lammaspata

Tämän padan valmistamiseen menee tovi, mutta ai että kuinka hyvää siitä tuleekaan! Lammaspata toimii tortillojen ja tacojen tuhkikkaampana täytteenä mainiosti!

kuva

9) Chilinen papupata

Perintienen papupata on todella nopea valmistaa. Tarjoile ohran tai riisin kanssa. Maistuu myös sellaisenaan!

kuva

10) Texmex-lihamureke

Texmex-lihamureke on nopea valmistaa ja maistuu varmasti koko joukolle. Mureke valmistuu alle tunnissa ja se maustetaan kätevästi valmiilla tacomausteseoksella.

kuva

Lisukkeeksi tietenkin salsaa tai guacamolea!

kuva