Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolaisessa keittiössä maustetaan runsaalla kädellä, eikä ruoan tulisuudesta tingitä. Tyypillisimpiä ruokia ovat erilaiset tortillat, tacot, papuruoat ja kastikkeet.

1) Huevos rancheros

Nauti aamupalaksi paistetulla kananmunalla kruunattu kasvistortilla. Ruoasta saadaan tuhdimpi lisäämällä chorizoa tai muuta lihaa.

kuva

2) Carne con chili eli meksikolainen lihapata

Carne con chili on perinteinen meksikolainen ruoka, joka valmistetaan kokolihasta hauduttaen. Lisäkkeenä tarjotaan korianterilla maustettua riisiä.

Carne con chili eli meksikolainen lihapata 2019 kuvitus

3) Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana

Meksikolaisessa keittiössä suklaa ja kana yhdistetään loistavaksi makupariksi. Tarjoile mausteinen suklaakana tortillaletun ja salaatin kera, luonnollisesti.

kuva

4) Nyhtöpossutortillat

Revitty possu, meksikolaisittain carnitas, on oivallinen täyte tortilloille. Possun lisäksi tortilloissa maistuvat korianterikurkut ja marinoitu punasipuli.

Nyhtöpossu tortillat kuvitus

5) Itsetehdyt tortillat ja katkaraputäyte

Pyöräytä lätyt helposti itse. Kokeile täytteeksi ihanan raikasta katkarapu-tuorejuusto-tomaatti-avokadotäytettä tai tee täyte jääkaapista löytyvistä raaka-aineista. Käytä mielikuvitusta - vain taivas on rajana!

kuva

6) Mustapapu-enchiladat

Suussasulavat enchiladat kuorrutetaan täyttämiseen jälkeen juustolla uunissa.

kuva

7) Jauhelihatostadat

Jauhelihatostadan tortillalätyt paahdetaan ihanan rapsakaksi uunissa ranskankerman ja juustorasteen kera ennen täytteiden lisäämistä, nam!

kuva

8) Chilinen papupata

Perinteinen papupata on todella nopea valmistaa. Tarjoile ohran tai riisin kanssa. Chilinen papupata maistuu myös sellaisenaan.

kuva

9) https://www.k-ruoka.fi/reseptit/carne-con-chili-eli-meksikolainen-lihapata

Mexican torta on täytetty leipä, eli sandwich. Se voidaan täyttää monin eri tavoin, mutta usein täyte on lihaisa ja runsas. Tässä reseptissä täytteenä on mehevää paahtopaistia.

Mexican torta eli meksikolaiset paahtopaistileivät 2019 kuvitus

10) Meksikolainen papukeitto

Keittopäivään sopii meksikolainen papukeitto, jota täydentää mausteinen makkara. Ripottele päälle juustoraastetta ja nachoja.

kuva

Höysteeksi kaikille ruoilla katetaan tietenkin salsaa tai guacamolea!

kuva