Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolainen ruoka TOP 10

Päivitetty 11.7.2022

Meksikolaisessa keittiössä maustetaan runsaalla kädellä, eikä ruoan tulisuudesta tingitä. Tyypillisimpiä ruokia ovat erilaiset tortillat, tacot, papuruoat ja kastikkeet. Kokeile ainakin tacoja ja meksikolaista suklaapataa ja ihastu meksikon makumaailmaan!

1) Meksikolaiset kanatacot

Herkullinen tuulahdus Meksikosta! Pehmeän tortillakuoren välistä löytyy suussa sulavaa nyhtökanaa, maukasta salsaa, avokadotahnaa, punasipulia, salaattijuustoa ja korianteria. Näihin jää koukkuun!

Meksikolaiset kanatacot 680x300

2) Carne con chili eli meksikolainen lihapata

Carne con chili on perinteinen meksikolainen ruoka, joka valmistetaan kokolihasta hauduttaen. Lisäkkeenä tarjotaan korianterilla maustettua riisiä.

Carne con chili eli meksikolainen lihapata 2019 kuvitus

3) Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana

Meksikolaisessa keittiössä suklaa ja kana yhdistetään loistavaksi makupariksi. Tarjoile mausteinen suklaakana tortillaletun ja salaatin kera, luonnollisesti.

kuva

4) Raputostadat

Täytä rapeat raputostadat avokadolla ja jättikatkaravuilla ja viimeistele salsalla ja fresco -kastikkeella. Helpoilla täytteillä hurmaat meksikolaisen dinnerin tai vaikka viikonloppubrunssin vieraat!

Raputostadat 680x300

5) Itsetehdyt tortillat ja katkaraputäyte

Tiesitkö, että tortillalätyt on helppo tehdä itse! Kokeile täytteeksi ihanan raikasta katkarapu-tuorejuusto-tomaatti-avokadotäytettä tai tee täyte jääkaapista löytyvistä raaka-aineista. Käytä mielikuvitusta - vain taivas on rajana!

kuva

6) Possutacot

Ihanat possutacot lainaavat makumaailmaansa elementtejä Tacos al Pastor tacoista. Sopivan tulinen nyhtöpossu saa kaverikseen makeaksi grillattua tuoretta ananasta!

Possutacot 680x300

VINKKI! Kokeile myös ihania nyhtöpossutortilloita! Revitty possu, meksikolaisittain carnitas, on oivallinen täyte tortilloille. Possun lisäksi tortilloissa maistuvat korianterikurkut ja marinoitu punasipuli.

7) Jauhelihatostadat

Jauhelihatostadan tortillalätyt paahdetaan ihanan rapsakaksi uunissa ranskankerman ja juustorasteen kera ennen täytteiden lisäämistä, nam!

kuva

8) Chilinen papupata

Perinteinen papupata on todella nopea valmistaa. Tarjoile ohran tai riisin kanssa. Chilinen papupata maistuu myös sellaisenaan.

kuva

9) Meksikolaiset paahtopaistileivat

Mexican torta on täytetty leipä, eli sandwich. Se voidaan täyttää monin eri tavoin, mutta usein täyte on lihaisa ja runsas. Tässä reseptissä täytteenä on mehevää paahtopaistia.

Mexican torta eli meksikolaiset paahtopaistileivät 2019 kuvitus

10) Meksikolainen papukeitto

Keittopäivään sopii meksikolainen papukeitto, jota täydentää mausteinen makkara. Ripottele päälle juustoraastetta ja nachoja.

kuva

+ 1 extravinkki!

Järjestä meksikoteemainen brunssi ja kata tacobuffaan tacoja ja meksikolaishenkisiä täytteitä. Jokainen ruokailija saa koota omat tacot oman maun mukaan.

Mikäli et halua meksikolaista buffaa, valmista aamupalaksi tai brunssivieraille Huevos rancheros eli paistetulla kananmunalla kruunattu herkullinen kasvistortilla! Ruoasta saadaan tuhdimpi lisäämällä chorizoa tai muuta lihaa.

kuva

Muista myös meksikolaisen ruoan lisukkeet!

Höysteeksi kaikille meksikolaisille ruoille kannattaa kattaa tietenkin nachoja, salsaa tai guacamolea!

Ja jos aika on vähissä, nappaa meksikolaisen ruoan lisukkeet valmiina kaupasta!

Meksikolaisen ruoan ihanat lisukkeet!