Arki
Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolainen ruoka TOP 10

Meksikolaisessa keittiössä maustetaan runsaalla kädellä, eikä ruoan tulisuudesta tingitä. Tyypillisimpiä ruokia ovat erilaiset tortillat, tacot, papuruoat ja kastikkeet. Maista ja ihastu kipakkoihin meksikoruokiin!

1) Huevos rancheros

Nauti aamupalaksi paistetulla kananmunalla kruunattu kasvistortilla. Ruoasta saadaan tuhdimpi lisäämällä chorizoa tai muuta lihaa.

kuva

2) Chocolate mole eli meksikolainen suklaakana

Meksikolaisessa keittiössä suklaa ja kana yhdistetään loistavaksi makupariksi. Tarjoile mausteinen suklaakana tortillaletun ja salaatin kera, luonnollisesti.

kuva

3) Meksikolainen papukeitto

Keittopäivään sopii meksikolainen papukeitto, jota täydentää mausteinen makkara. Ripottele päälle juustoraastetta ja nachoja.

kuva

4) Itsetehdyt tortillat ja katkaraputäyte

Pyöräytä lätyt helposti itse. Kokeile täytteeksi ihanan raikasta katkarapu-tuorejuusto-tomaatti-avokadotäytettä tai tee täyte jääkaapista löytyvistä raaka-aineista. Käytä mielikuvitusta - vain taivas on rajana!

kuva

5) Texmex-salaatti

Helposti valmistettava ja taatusti herkullinen texmex-salaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile myös texmex-broilerisalaattia.

kuva

6) Mustapapu-enchiladat

Suussasulavat enchiladat kuorrutetaan täyttämiseen jälkeen juustolla uunissa.

kuva

7) Jauhelihatostadat

Jauhelihatostadan tortillalätyt paahdetaan ihanan rapsakaksi uunissa ranskankerman ja juustorasteen kera ennen täytteiden lisäämistä, nam!

kuva

8) Texmex lammaspata

Tämän padan valmistamiseen menee tovi, mutta odotus palkitaan ruhtinaallisesti - ai että, kuinka hyvää tämä pata on! Lammaspata toimii myös tortillojen ja tacojen tuhkikkaampana täytteenä.

kuva

9) Chilinen papupata

Perinteinen papupata on todella nopea valmistaa. Tarjoile ohran tai riisin kanssa. Chilinen papupata maistuu myös sellaisenaan.

kuva

10) Texmex-lihamureke

Texmex-lihamureke on nopea valmistaa ja maistuu varmasti kaikille. Mureke valmistuu alle tunnissa ja se maustetaan kätevästi valmiilla tacomausteseoksella.

kuva

Lisukkeeksi tietenkin salsaa tai guacamolea!

kuva