Isänpäivä
Yllätä isä herkullisella isänpäivän aamiaisella

Yllätä isä herkullisella isänpäivän aamiaisella

Vaikka isällä olisi jo kaikkea, hänellä ei kuitenkaan koskaan ole liikaa yhteisiä ja maukkaita hetkiä koko perheen kesken. Lasten rakkaudella isälleen valmistamat aamiaisherkut tuovat koko porukalle hyvän mielen.

Suolaiset muffinit isänpäivän aamiaiseksi 

Pekonia tai saunapalvikinkkua ja maustekurkkua muffineissa, nam! Isä tykkää varmasti. Tämän lisäksi suolaiset muffinit on helppo valmistaa lasten kanssa. Kokeile myös suolaisia pekonimuffinsseja.

Suolaisten muffinien taikina syntyy näppärästi sekoittaen yhteen sulatettu margariini, kananmunat, kermaviili sekä saunapalvikinkku ja maustekurkkuviipaleet. Kun taikinaan on vielä lisätty vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kaikki on sekoitettu yhteen, voi taikinan jakaa muffinivuokiin. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja pizzamaustetta ennen uuniin laittamista. Suurimman osan vaiheista voit tehdä yhdessä pientenkin lasten kanssa!

Ruokaisa aamiainen

Mikäli isällä tai koko perheellä on ohjelmaa heti päivän alkuun, on jo aamulla hyvä syödä runsas aamiainen. Lähi-Idästä rantautunut shakshuka on ruokaisa kananmunapannu, joka maustetaan perinteisesti tomaatilla tai modernisti pinaatilla

Kananmunasta on moneksi, ja siitä syntyy myös herkullinen munakasrulla jauheliha- tai feta-sienitäytteellä

Aamiainen sängyssä

Kattakaa herkut kauniisti tarjottimille, laittakaa ruusu maljakkoon ja asettakaa vielä isälle taiteillut onnittelukortit nojaamaan kahvikuppiin. Isänpäivän yllätysaamiainen on valmis toimitettavaksi nukkuvalle isälle sänkyyn, ehkä pienen lurituksen ja naurahdusten saattelemana. Herkutelkaa sängyssä tai vaikka makuuhuoneen lattialla pehmeisiin tyynyihin nojaillen.

Parasta tässä on se, että isä saa perheen kainaloonsa ja herkkuja eteensä – kaiken tämän ihan yhtä aikaa.

Vinkkejä isänpäivään