Isänpäivä
Isänpäivälounas

Isänpäivälounas

Isänpäivänä tärkeintä on yhdessäolo perheen kesken. Siksi isänpäivälounas on hyvä olla pienellä vaivalla ja melko nopeasti valmistettava ruoka. 

Italiaa rakastavalle isälle

Onko lasagne isän suurinta herkkua? Juustoinen broilerilasagne on uusi versio tutusta pastaherkusta, mutta maistuu varmasti niin isälle kuin lapsille. Lasagne valmistuu pienellä vaivalla: valmis juustokastike ja tomaattikastike auttavat oikaisemaan ja valmis ruoka on pöydässä noin tunnissa. Jos isä tykkää pekonista, sujauta sitä lasagnen joukkoon pekonilasagnen ohjeella!

Sesongin suosikit, isänpäivän pataruoat

Pataruoat kuuluvat syksyyn, ja ne ovat oivallinen vaihtoehto myös isänpäivän ruoaksi. Aamulla uuniin laitettu pata hautuu meheväksi aamupäivän aikana ja täyttää kodin ihanalla tuoksulla. Burgundinpata on takuulla maistuva klassikko ja jos saatavillasi on hirvenlihaa, siitä syntyy pekoninen hirvipata. Kokonainen broileri paloitellaan kana-kasvispataan, jossa maistuvat myös kauden parhaat juurekset.

Lettuja lounaaksi koko perheen voimin

Lettujen paisto on hauskaa puuhaa - ja niiden syöminen vielä hauskempaa. Mikä parasta, letut ovat todella nopea vaihtoehto isänpäivälounaaksi. Oikaise valmiilla Pirkka ohukaisjauheella tai valmista oma. Mehevyyttä lettutaikinaan tuovat raastetut juurekset. Jos haluat tehdä letuista suolaisia, juureslettujen kanssa maistuu kermaviili-kurkkukastike.