Isänpäivälounas

Isänpäivälounas

Isänpäivänä tärkeintä on yhdessäolo perheen kesken. Siksi isänpäivälounaaksi sopii erityisesti pienellä vaivalla ja melko nopeasti valmistettava ruoka. 

Sesongin suosikit, isänpäivän pataruoat

Pataruoat kuuluvat syksyyn, ja ne ovat oivallinen vaihtoehto myös isänpäivän ruoaksi. Aamulla uuniin laitettu pata hautuu meheväksi aamupäivän aikana ja täyttää kodin ihanalla tuoksulla. Sesongin kasvikset ja juurekset luovat liemeen syvää makua. Padan kypsyessä meheväksi ehtii myös viettää aikaa perheen kesken. Turvaudu klassikkoon, kuten burgundinpataan, tai kokeile vaihteeksi eksoottisempia mausteita. Jos saatavillasi on riistaa tai poroa, käytä se isänpäivän herkutteluun. Pataruoat onnistuvat tietenkin myös broilerista.

Burgundinpata kuvitus Kuvassa: Burgundinpata

Italiaa rakastavalle isälle

Onko isä italialaisen ruoan suuri ystävä? Nopeahko mutta silti täynnä makua oleva lounas on maistuva klassikko, lasagne. Siitä pitävät sekä lapset että vanhemmat. Lasagne valmistuu pienellä vaivalla: valmis juustokastike ja tomaattikastike auttavat oikaisemaan ja ruoka on pöydässä noin tunnissa. Hieman nopeampi ja kevyempi, mutta ihanan lämmittävä lounas syntyy kasviksia täynnä olevista keitoista tai muhennoksista. Kylläisyyttä lisäävät pavut tai esimerkiksi mifu-suikaleet ja juhlan tuntua tuo annosten viimeistely tuoreilla yrteillä. Myös ruoanlaitosta voi tehdä yhteistä aikaa ja pienemmätkin lapset voi ottaa mukaan kokkailuun, kokeilkaa esimerkiksi risotolla täytettyjä herkkusieniä.

Italialainen kanapata kuvitus Kuvassa: Italialainen kanapata

Munakas kaikkien makuun

Munakas on oiva lounasruoka myös isänpäivänä. Hyvä ja hauska idea on tehdä munakasbuffet! Varaa erilaisia täytevaihtoehtoja, joista jokainen saa valita oman munakkaansa päälle mieluisimmat. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erilaiset juustot, kasvikset, nakit ja makkarat, kypsä kala ja katkaravut, sekä maustetahnat kuten pesto. Alta löydät myös valmiita munakasreseptejä.

Savukalamunakas kuvitus Kuvassa: Savukalamunakas