Isänpäivä
Isänpäivän jälkiruoka

Isänpäivän jälkiruoka

Jos tie isän sydämeen käy vatsan kautta, ei isänpäivälounasta seuraavaa isänpäivän jälkiruokaa sovi unohtaa! 

Suklaa sulattaa isän sydämen

Jos isä on suklaan ystävä, valitse jälkiruoaksi superhelppo suklaamousse tai juomalasiin näyttävästi valmistettu suklaajuustokakku.

Maailman helpoin suklaamousse syntyy kahdesta aineksesta; vispikermasta ja tummasta suklaasta. Vatkatusta kermasta ja sulatetusta suklaasta valmistuu maukas mousse, jonka voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Samettinen juustokakku on monen isän - ja miksei äidin ja lastenkin - suuri jälkiruokasuosikki. Suklaajuustokakku lasissa kruunataan paahdetuilla ja rouhituilla hasselpähkinöillä, jotka tuovat annoksiin mukavaa purutuntumaa.

Klassiset isänpäiväkakut

Sokerikakkupohjalla leivotut isänpäiväkakut ovat isänpäivän perinteisimpiä jälkiruokia. Kinuskilla kuorrutettu isänpäiväkakku hurmaa päivänsankarin takuuvarmasti. Kakun voi tehdä hauskasti myös solmion muotoon -  isänpäivän solmiokakussa maistuu tuttu mansikka-kermatäyte. Pienimmät onnittelijat pääsevät näyttämään taitojaan kakkujen koristelussa!

Jälkiruokia sesongin marjoista ja hedelmistä

Isänpäivän jälkiruoissa kannattaa hyödyntää syksyn tuoreita herkkuja, kuten omenaa, puolukoita ja lakkoja. 

Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä ja valmistuu vaivatta myös lasten kanssa leipoen. Piirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai vaniljajäätelön kanssa.

Makean raikkaat juustokakkutäytteiset uuniomenat saavat nimensä mukaisesti sisäänsä kanelisen juustokakkutäytteen. Jälkiruoan pinta kruunataan kinuskilla, pähkinöillä ja keksimurulla.

Kävittekö isän kanssa puolukkametsällä tai hillasuolla? Puolukkasaaliista valmistuu kirpeän kermainen puolukkajäädyke, jonka voit tarjota jälkiruoaksi suuresta kakkuvuoasta tai pieninä annosjäädykkeinä. Hilloista ja lakoista keitetystä hillosta saat isänpäivän jälkiruokapöytään nostalgista tarjottavaa: juustoleipää ja lakkahilloa.