Isänpäivän jälkiruoka

Isänpäivän jälkiruoka

Päivitetty 16.10.2023

Jos tie isän sydämeen käy vatsan kautta, ei isänpäivän jälkiruokaa sovi unohtaa! Tykkääpä isä sitten pullasta, kakuista, muista leivonnaisista tai ravintolamaisista jälkiruoista kuten mousseista tai pannacottasta, löytyy K-Ruoalta tilanteeseen sopiva resepti.

Klassiset isänpäiväkakut

Sokerikakkupohjalla leivotut isänpäiväkakut ovat isänpäivän perinteisimpiä jälkiruokia. Myös juustokakut ja muut kakut sekä piiraat ovat suuressa suosiossa. Suklainen makumaailma on usein varma valinta, mutta myös loppuvuoden sesonkien maut sopivat isänpäivän kakkuun.

Isänpäiväkakku (680x300) Kuvassa: Isänpäiväkakku

Mousset, hyydykkeet ja jäädykkeet

Kermaiset mousset ja hyydykkeet maistuvat isälle, joka rakastaa samettisen täyteläisiä jälkiruokia. Erilaiset jäädykket ja semifreddot ovat myös oiva vaihtoehto, kun isän toiveena on pilvenkeveä mutta astetta raikkaampi herkku. Mousset, hyydykkeet ja jäädykkeet ovat myös siitä käteviä, että ne voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Mustikkapannacotta 2022 (680x300) Kuvassa: Mustikkapannacotta

Raikkaat marjat ja hedelmät

Isänpäivän jälkiruoissa kannattaa hyödyntää syksyn tuoreita herkkuja, kuten omenaa, puolukoita ja tyrnejä. Kirpeiden hedelmien ja marjojen kanssa kannattaa tarjota jotain makeaa, kuten valkosuklaata tai kinuskia, tämä on pettämätön makuyhdistelmä!

Omena-valkosuklaablondies 680x300 Kuvassa: Omena-valkosuklaablondies

Isänpäivän jälkiruoat kätevästi myös verkkokaupasta!