Timjamivoissa paistettu kirjolohi (Isänpäivä landing page)

Isänpäivämenu x 5

Julkaistu 25.10.2023

Isänpäivänä isää hemmotellaan itsetehdyllä ruoalla ja syödään hyvin koko perheen voimin. Onkin isästä ja kokista riippuvaista, mikä näistä erilaisista herkullisista menuista sopii parhaiten teidän pöytäänne. Mikä näistä herkullisista menuista on juuri teidän isällenne sopivin?

Isänpäivän menu 1: Perinteiden ystävälle

Perinteisen isänpäivän menun aloittaa samettinen sipulikeitto. Mutta perinteisin mahdollinen isänpäivän ruoka taitaa olla kunnon pihvit pippurikastikkeella. Menun viimeistelee suklainen isänpäivän juustokakku.

Alkuruoka: Soseutettu sipulikeitto

Pääruoka: Naudan pihvi ja pippurikastike

Jälkiruoka: Isänpäivän juustokakku

Isänpäivän perinteinen menu (680x300)

Isänpäivän menu 2: Burgereita rakastavalle isälle

Hampurilaisistahan tykkäävät kaikki, varsinkin isät! Tämä burgeri on erityisesti sipulin ystävälle, hampurilaisen kylkeen tehdään rapeat lohkoperunat. Aterian päätteeksi herkutellaan isänpäiväkakulla, jossa maistuvat suklaa ja lakritsi.

Pääruoka: French Onion burgeri & lohkoperunat

Jälkiruoka: Isänpäiväkakku

Isänpäivän burgerimenu (680x300)

Isänpäivän menu 3: Kalastajaisälle maistuva

Pitääkö isä kalastuksesta vai ovatko kalaruoat isän suosikkeja? Skagenröra on klassinen alkuruoka, joka maistuu tuoreen saaristolaisleivän kanssa. Pääruoaksi kirjolohi paistetaan timjamivoissa rapeaksi ja syödään paahdettujen juuresten sekä piimä-smetanakastikkeen kanssa. Menun viimeistelee herkulliset suolakinuski-uuniomenat.

Alkuruoka: Skagenröra ja Pirkka Parhaat saaristolaisleipä

Pääruoat: Timjamivoissa paistettu kirjolohi ja paahdetut juurekset

Jälkiruoka: Suolakinuski-uuniomenat

Isänpäivän kalamenu (680x300)

Isänpäivän menu 4: Koko perheen yhteinen menu

Tämän menun tekemiseen lapsetkin voivat helposti osallistua mukaan! Putkipastalasagne on hauskaa puuhattavaa lasten kanssa ja se taatusti vie niin isän kuin koko muunkin perheen kielen mennessään. Jälkiruoaksi tarjoillaan perinteistä brownieta ja vaniljajäätelöä.

Pääruoka: Putkipastalasagne

Jälkiruoka: Brownie

Isänpäivän koko perheen menu (680x300)

Isänpäivän menu 5: Kasvisruokaa arvostavalle

Onko isä kasvissyöjä tai muuten vain kasvisruoan ystävä? Paahdettu punajuurisalaatti on juhlava alkuruoka, johon punajuurilohkot on paahdettu ihanan pehmeiksi. Lasagne puolestaan valmistetaan munakoisosta, jonka ansiosta lasagne on herkullisen mehevä. Lopuksi herkutellaan ihanan makealla valkosuklaamutakakulla.

Alkuruoka: Paahdettu punajuurisalaatti

Pääruoka: Munakoisolasagne

Jälkiruoka: Valkosuklaamutakakku

Isänpäivän kasvisruokamenu (680x300)

Lisää vinkkejä isänpäivään