Isänpäivän leivonnaiset

Isänpäivän leivonnaiset

Itse tehty isänpäiväleivonnainen yllättää isän iloisesti. Onko isän lempiherkku kermainen täytekakku, juustokakku, tuore pulla, mokkapalat vai suolainen ja näyttävä voileipäkakku? Poimi maistuvimmat ideat alta.

Yllätä isä herkullisella itse tehdyllä isänpäiväleivonnaisella. Valitse herkullisin resepti ja katso vielä vinkit täydellisen kakun leivontaan. Isä ilahtuu varmasti!

Isänpäivän makeat herkut

Erilaiset suklaiset leivonnaiset ovat varma valinta isänpäivään. Maistuisiko isälle salmiakki-lakukakkuAfter Eight -kakku, valkosuklaamutakakku tai raikas appelsiinilla maustettu suklaajuustokakku? Jäätelön ystävälle voi tarjota helppoa jäätelökakkua tai vaikka nopeaa banaanijäätelöä. Nopeasti valmistuu myös annoslaseihin koottava puolukkajuustokakku. Perinteinen mokkapala ei petä, mutta kokeile myös modernimpaa versiota eli Coca-cola -paloja! Klassisen mansikkakermakakun sijaan valmista päivänsankarille näyttävä naked cake.

Suolaisia leivonnaisia aamuupalalle ja kahvipöytään

Myös suolaiset leivonnaiset ihastuttavat isän. Aloittakaa isänpäivän aamu vaikkapa pekonimuffinsseilla tai rapeilla ja nopeilla sämpylöillä, joiden taikina tehdään valmiiksi edellisenä iltana. Myös juustosarvet valmistuvat nopeasti ja maistuvat taatusti kaikille. Ruokaisa isänpäivän leivonnainen voisi olla suolainen piirakka, joka täytetään isän lempimauilla. Kokeile esimerkiksi kreikkalaishenkistä broileri-fetapiirakkaa tai olut-sipuligalettea. Vaivattoman herkuttelun mahdollistaa valmiin lehti- tai voitaikinan käyttö piirakkapohjana. Täytä vaikka punajuurella tai päärynällä ja fetalla. Juhlapäivään sopii myös tietysti voileipäkakku.

Lisää isänpäivän leivonnaisreseptejä ja vinkkejä isänpäivän menun kokoamiseen löydät K-Ruoan reseptihausta.