Jouluiset pikkuleivät

Jouluiset pikkuleivät

Päivitetty 13.11.2023

Jouluiset pikkuleivät maistuvat erityisesti glögin kera. Itse leivotut jouluiset keksit sopivat mainiosti myös kauniiseen lahjapakettiin!

Piparkakut joulun herkkuhetkiin

Ruskeat piparkakut ovat tutuin joulun pikkuleivistä. Piparitaikinassa mausteet kiehautetaan rasvan kanssa, jotta ne antavat taikinaan paremmin makua. Keittiön valtaa samalla ihana joulun tuoksu. Gluteenittomat piparit on ihan yhtä helppo valmistaa kuin tavallisetkin piparkakut. Voit kokeilla vaihteeksi myös vaaleita piparkakkuja, joissa on tutut jouluisat mausteet.

Piparkakkuja on helppo tuunata erilaisilla mausteilla. Esimerkiksi appelsiinin kuori ja mehu antavat piparkkakkutaikinaan ihanaa makua. Näyttävät kaksiväriset piparit syntyvät marengin ja piparitaikinan yhdistelmästä.

Koristele piparkakut kauniisti pikeerillä ja nauti glögin kera. Piparkakkuihin saa hauskaa ilmettä myös paistamalla ne vaihteeksi vohveliraudalla. Kokeile koristelussa perinteisen pikeerin ja koristerakeiden lisäksi s'mores-henkisiä vaahtokarkkipipareita.

Vaahtokarkkipiparit (680x300) Kuvassa: Vaahtokarkkipiparit

Joulukeksit

Joulun jälkiruokapöydässä tai kahvin kera maistuvat muutkin pikkuleivät kuin perinteiset piparkakut. Pikkuleipiä on myös helppo valmistaa suurempikin erä. Pakkaa keksit kauniisti sellofaaniin tai lahjarasiaan ja lahjoita makeita keksejä läheisillesi. Kaunis ja hauska lahjaieda on viedä valmiit keksiainekset lasipurkissa lahjaksi!

Klassisen Earl Grey -teen makuiset keksit sopivat juustojen ja teen tai glögin kaveriksi. Erilaiset pähkinöillä maustetut ja koristellut keksit sopivat täydellisesti joulun aikaan. Samoin kekseihin voi lisätä kuivattuja hedelmiä, jouluisia mausteita kuten inkivääriä sekä tietysti suklaata!

Viipalepikkuleivät (680x300) Kuvassa: Viipalepikkuleivät

Raaka-aineet joulun pikkuleipiin kätevästi myös verkkokaupasta!