Joulu
Jouluiset pikkuleivät

Jouluiset pikkuleivät

Jouluiset pikkuleivät maistuvat erityisesti glögin kera. Itse leivotut jouluiset keksit sopivat mainiosti myös lahjapakettiin.

Piparkakut joulun herkkuhetkiin

Piparkakut ovat tutuin joulun pikkuleivistä. Piparitaikinassa mausteet kiehautetaan rasvan kanssa, jotta ne antavat taikinaan paremmin makua. Keittiön valtaa samalla ihana joulun tuoksu. Joulun piparit maistuvat myös keliaakikoille kun valmistat gluteenittoman piparkakkutaikinan. Gluteenittomat piparit on ihan yhtä helppo valmistaa kuin tavallisetkin piparkakut. 

Piparkakkuja on helppo tuunata erilaisilla mausteilla. Esimerkiksi appelsiinin kuori ja mehu antavat piparkkakkutaikinaan ihanaa makua. Koristele appelsiinipiparit kauniisti pikeerillä ja nauti glögin kera. Näyttävissä marenkipipareissa taas maistuu appelsiinin kuorella maustettu marenki. Valmistat piparit helposti valmiista piparkakkutaikinasta.

Piparkakkuihin saa hauskaa ilmettä koristelemalla. Pikeerin avulla koottavista piparikuusista voit valmistaa piparimetsän tai antaa kuuset vaikkapa lahjoiksi sellofaaniin pakattuina. Jouluiset joulupukkipiparit maistuvat erityisesti lapsille.

Joulukeksit

Klassisen Earl Grey -teen makuiset Earl Grey -keksit sopivat juustojen ja teen tai glögin kaveriksi. Pikkuleipiä on helppo valmistaa suurempikin erä. Pakkaa keksit kauniisti sellofaaniin tai lahjarasiaan ja lahjoita makeita keksejä läheisillesi.

Pistaasi-suklaakeksit ovat kaunis tarjottava joulunajan kahvipöytään. Koristele keksit kastamalla ne sulaan tummaan suklaaseen tai valkosuklaaseen ja ripottele pinnalle rouhittua pistaasipähkinää.

Kaneliset hasselpähkinäkeksit pyöräytetään kaneli-sokeriseoksessa ennen paistamista ja koristellaan kokonaisilla hasselpähkinöillä.

Pähkinäiset viipalepiparit on helppo valmistaa. Kypsennetyt taikinatangot leikataan viipaleiksi, jotka on helppo pakata vaikkapa sellofaaniin ja antaa lahjaksi.

Kanelilla ja inkiväärillä maustetuissa joulucookieissa on sattumina aprikooseja, pähkinöitä ja suklaata, joulun makuja siis!