Plussan tietosuojaseloste on päivitetty. Lue lisää täältä.
Joulu
Syötävät lahjat jouluun

Syötävät lahjat jouluun

Joululahjat aiheuttavat päänvaivaa joka vuosi. Ratkaise pulmat hankkimalla syötävät lahjat. Itse tehdyt tai kauniisti pakatut valmiit syötävät lahjat ilahduttavat varmasti saajaansa.

Joulumakeiset

Valmista kotona erilaiset itse tehdyt toffeet, suklaat ja makeiset, pakkaa ne kauniisti rasioihin tai sellofaaniin ja saat mitä ihanimmat syötävät lahjat. Toffeeta ja suklaata on helppo maustaa lahjansaajan suosikeilla, esimerkiksi pähkinöillä tai kuivatuilla hedelmillä. Kokeile esimerkiksi näitä reseptejä:  

Joulumakeiset

PS. Pehmeät kinuskimakeiset ovat koukuttavan ihania tummapaahtoisen kahvin kanssa! 

Purkkiin ja pakettiin!

syotavalahjapurkkiin

Kokoa pikkuleipien kuivat aineet kerroksittain kauniiseen lasipurkkiin. Muista kirjoittaa lahjansaajalle resepti purkin kylkeen. Voin ja kananmunan leipuri lisää joukkoon itse. Myös kauniisti koristellut piparkakut ilahduttavat joulunaikaan. Leivo piparit ja koristele ne kauniisti pikeerillä tai jollain näistä hauskoista joulupiparien koristeluideoista.

Sopivasti hapokas ja makea karpalochutney on loistava ruokalahja joulupöytään, sillä se sopii kinkun, kalkkunan ja juustojen seuraan. Chutneyn maku paranee, kun se saa maustua kylmässä muutaman päivän. Kermaisen pehmeä rusina-maapähkinävoi sopii leivonnaisiin ja niiden kuorrutuksiin. Rusinoilla ja kanelilla maustettu maapähkinävoi maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä.

Kuivakakkuja

Joulumyyjäisissä on usein tarjolla perinteisiä kahvikakkuja. Kuivakakku on helppo leipoa myös omassa kotikeittiössä. Sellofaaniin pakattuna kahvikakku on mitä mainioin syötävä joululahja tai jouluajan tulianen. Tuttujen taateli- ja hedelmäkakkujen sijaan kokeile vaikkapa jotain näistä:

Kuivakakaut

Joululeivät ja -pullat

Itse leivottu jouluinen pulla glögipullon kera tai kotitekoinen joululeipä kauniisti paketoituna vaikkapa pienen juusto- ja hillolajitelman kera ovat ihania joululahjoja, jotka ilahduttavat saajaansa varmasti. Pieni itse tehty syötävä joululahja sopii hyvin myös tuliaiseksi tuttujen konvehtirasioiden sijaan. Leivo vaikkapa jokin näistä:

Pullat

Lisää ideoita?

Miltä kuulostaisi itse tehty granola tai glögi? Katso vielä viisi ideaa syötävistä joululahjoista.