K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Syötävät lahjat jouluun

Syötävät lahjat jouluun

Joululahjat aiheuttavat päänvaivaa joka vuosi. Ratkaise pulmat hankkimalla syötävät lahjat. Itse tehdyt tai kauniisti pakatut valmiit syötävät lahjat ilahduttavat varmasti saajaansa.

Valmiit ruokalahjat kaupasta

Valitse ruokalahjaksi tai joulun herkkukoriin lämpimässä säilyviä tuotteita, joilla lahjansaaja voi herkutella omassa tahdissaan juhlapyhien jälkeenkin.

Lahjakoriin tai pakettiin suosittelemme:

Hyllyssä 12 21 kuvitus

Joulumakeiset

Valmista kotona erilaiset itse tehdyt toffeet, suklaat ja makeiset, pakkaa ne kauniisti ja saat ihanat syötävät lahjat. Toffeeta ja suklaata on helppo maustaa esimerkiksi pähkinöillä tai kuivatuilla hedelmillä.  

Joulumakeiset

Kokeile näitä reseptejä:

Purkkiin ja pakettiin!

syotavalahjapurkkiin

Kokoa pikkuleipien kuivat aineet kerroksittain lasipurkkiin. Muista kirjoittaa lahjansaajalle resepti purkin kylkeen. Voin ja kananmunan leipuri lisää joukkoon itse. Myös kauniisti koristellut piparkakut ilahduttavat joulunaikaan. Leivo piparit ja koristele ne kauniisti pikeerillä tai jollain näistä hauskoista joulupiparien koristeluideoista.

Itsetehty hillo tai chutney on loistava ruokalahja joulupöytään, sillä se sopii kinkun, kalkkunan ja juustojen seuraan.

Joululeivät ja -pullat

Itse leivottu jouluinen pulla glögipullon kera tai kotitekoinen joululeipä kauniisti paketoituna vaikkapa pienen juusto- ja hillolajitelman kera ovat ihania joululahjoja, jotka ilahduttavat saajaansa varmasti. Pieni itse tehty syötävä joululahja sopii hyvin myös tuliaiseksi tuttujen konvehtirasioiden sijaan. Leivo vaikkapa jokin näistä:

Pullat