Juhannus lasten kanssa

Juhannus lasten kanssa

Päivitetty 26.4.2023

Juhannusjuhlat lasten kanssa sisältävät iloa, naurua ja yhdessä tekemistä. Kodin ilme muuttuu juhannuksen mukaiseksi itse askarreltujen koristeiden ja kukkien avulla. Ruokapöydästä löytyy yhdessä tehtyjä ruokia ja pihapeleissä nautitaan kesästä. Keskikesän juhla on mitä ihanin lasten kanssa!

Lasten juhannusleikit ja kukka-askartelut

Jos säät sallivat, on juhannus ihaninta viettää ulkona. Pihapeleissä mielikuvitus on rajana ja lapsilta saa varmasti loistavia ideoita uusista peleistä ja leikeistä.

Kukat kuuluvat juhannukseen ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia juhannusta kuin kerätä lasten kanssa kauniit luonnonkukkakimput kotia koristamaan.

Jos kukkia löytyy paljon, niin askarrelkaa yhdessä myös kauniit seppeleet. Kukkaseppeleen teet helposti pitkien kukkien avulla. Aloita seppeleen teko pisimmällä kukalla ja laita sen viereen toinen kukka, jonka varren kiedot ensimmäisen kukan varren ympärille. Seuraavat kukat asetetaan edellisten kukkien viereen ja varret kiedotaan kaikkien edellisten varsien ympärille. Kun seppele yltää pään ympärille, voit sitoa sen kiinni esimerkiksi heinän avulla.

Kukkaseppeleen tekoa (680 x 300)

Lasten juhannus yhdessä askarrellen

Jos kesäinen sää ei suosi juhlijoita, niin sisälläkin löytyy paljon hauskaa tekemistä! Askarrelkaa omat, hauskat hatut koko perheelle tai järjestäkää aarteenetsintä sisällä. Juhannuksen juhlatunnelman saa herätettyä henkiin värien ja kukkien avulla. Koristelkaa juhlatila yhdessä lasten kanssa piirtämällä tai askartelemalla.

Kukkien ja pilvenhattaroiden muotoisilla pom pom -palloilla saa ihanaa eloisuutta juhliin ja niitä on hauska askarrella lasten valitsemista lautasliinoista. Tunnelmaa saa kohotettua myös itsetehtyjen juhlaköynnösten avulla.

Vatsat täyteen lasten suosikeilla

Ota juhannuksena lapset mukaan myös keittiöhommiin. Juhannuksen herkkuruuaksi sopii mainiosti esimerkiksi pizza, jonka voi tehdä sään salliessa ulkona grillissä tai sisällä uunissa. Pizzan täyttämisessä saat apua pienemmiltäkin lapsilta.

Jälkiruuaksi sopivat esimerkiksi kesään sopivat hedelmävartaat tai helpot keksitikkarit, joiden koristeluun voi osallistua koko perhe. Lämpimään juhannusiltaan sopii täydellisesti myös kesäiset juomat kuten raparperi-mansikkajuoma tai mustikkapiirakkajuoma.

Amppari-jäätelökakku 2022 (680 x 298) Kuvassa: Amppari-jäätelökakku