Juhannusmenu kolmella tapaa

Juhannusmenu kolmella tapaa

Juhannuksena kokoonnutaan kesäisen pyödän ääreen. Hemmottele perhettäsi ja ystäviäsi herkullisella juhannusmenulla! Tässä kolme vaihtoehtoa trendikkääseen, perinteiseen ja helppoon juhannustarjoiluun.

Trendikäs juhannusmenu

Trendikäs juhannusmenu tuo pöytään raikkaan tuulahduksen tuorempia ruokabuumeja. Moderni kalapöytä, katukeittiöiden herkuista inspiroituneet sliderit ja burgerit sekä grillistä uutta makua saavat hedelmät antavat oman säväyksensä ihanaan keskikesän juhlaan!

Alkupalaksi Gremolatasilli, piparjuuri-savulohitahna ja muillekin kuin vegaaneille maistuva porkkanalohi eli porkkala.

Pääruoka Jättikatkarapusliderit, aasialainen pulled pork ja bataattiburgerit, lisukkeeksi kaleslaw sekä vesimelonisalsa.

Jälkiruoka Grillattu hedelmäsalaatti ja minttu-avokadojäätelö

Perinteinen juhannusmenu

Perinteinen juhannusmenu kootaan tutuista suosikeista. Alkuruokasalaatissa maistuvat suomalaiset mansikat ja pehmeän suolainen fetajuusto. Pääruokana maistellaan grillipihvejä varhaisperunoiden kera. Jälkiruokana herkutellaan kesäklassikkolla, kermavaahdolla kuorrutetulla mansikkakakulla.

Alkupala Mansikka-fetasalaatti

Pääruoka Yrttiset uudet perunat ja silli-munakastike sekä grillattu entrecôte yrttiöljyn kera

Jälkiruoka Mansikkakakku

Perinteinen juhannusmenu

Helppo juhannusmenu

Jos juhannusfestarit tai juhannussauna houkuttavat grillauksen sijaan, voi maistuvan juhannusmenun valmistaa myös nopeasti ja vähällä vaivalla. Grillatut uudet perunat syntyvät vaikkapa edellisestä ruokailusta yli jääneistä varhaisperunoista. Grillimakkarat valmistat jälkiruokabanaanien kera grillissä vain muutamissa minuuteissa. Sitten vain syömään ja juhannuksesta nauttimaan! 

Pääruoka Grillatut perunat ja katkarapu-pestojogurtti sekä vesimeloni-fetasalaatti ja grillimakkarat

Jälkiruoka Grillatut banaanit vaniljajäätelön kera

Helppo juhannusmenu

Keskikesän juhlamenu

Raikkaat juomat juhannuspöytään

Sinua saattaisi kiinnostaa