Juhannuskakku x 5

Juhannuskakku x 5

Päivitetty 3.5.2023

Paras juhannuskakku maistuu mansikalta, raparperilta ja muilta ihanilta alkukesän mauilta. Nämä ihanat kakut valmistuvat kätevästi myös mökkikeittiössä!

1. Mansikka-britakakku

Tuoreiden mansikoiden, samettisen kermavaahdon ja rapsakan makean marengin yhdistelmä on taattu suosikki juhannuspöydän kakuksi! Sen lisäksi, että britakakku maistuu taivaalliselta, se on yllättävän helppo valmistaa. Britakakku koristellaan kauniiksi mansikoilla, kermavaahdolla, mintunlehdillä sekä mantelilastuilla.

mansikka-britakakku-680x300

2. Raparperikakku

Raparperin sesonki on parhaimmillaan juhannuksena! Ihanan kirpeä raparperi maistuu mehevässä raparperikakussa juuri sopivasti. Kakku koristellaan raparperipaloilla, jotka asetellaan kauniisti kalanruotomuotoon. Tarjoile kirpsakka kakku vieraille vaniljajäätelön kanssa.

Raparperikakku (680x300)

3. Kesäkurpitsakakku

Yllätä juhannusvieraasi pyöräyttämällä kakku kesäkurpitsasta! Kesäkurpitsa antaa kakulle ihanaa mehevyyttä ja lisäksi kakku saa kauniin vihertävän värin. Kesäkurpitsakakku kruunataan herkullisella sitruunaisella kuorrutteella ja koristellaan pistaasipähkinärouheella.

Kesäkurpitsakakku kuvitus

4. Vadelmakakku

Tuo juhannuspöytään perinteisen kaunis vadelmakakku, jonka sisältä löytyy herkullista vadelmamoussea sekä kokonaisia vadelmia yllätyksinä! Kakku kuorrutetaan simppelisti levittämällä päälle kermavaahtoa ja koristelemalla tuoreilla vadelmilla sekä kermavaahtopursotuksilla.

Vadelmakakku (680x300)

5. Mansikkatäytekakku

Perinteisin kakku juhannukseen on aina herkullinen mansikkakakku! Tämä mansikkatäytekakku on yksinkertaisempi nakuversio, jota ei kuorruteta, vaan annetaan täytteiden puhua puolestaan. Kakku kostutetaan seljankukkamehulla ja täytetään runsaalla määrällä mansikoita.

Mansikkatäytekakku (680x300)

Vai sittenkin jotain valmista?

Pirkka mud cake 400g pakaste - kuva

Pirkka mud cake 400g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka prinsessakakku 500g pakaste - kuva

Pirkka prinsessakakku 500g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka minijuustokakku 2kpl/170g pakaste - kuva

Pirkka minijuustokakku 2kpl/170g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka gluteeniton mustikka-valkosuklaa leivos 2kpl/160g pakaste - kuva

Pirkka gluteeniton mustikka-valkosuklaa leivos 2kpl/160g pakaste

Katso lisää ›