K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Gluteenittomat juhlaleivonnaiset

Gluteenittomat juhlaleivonnaiset

Juhlien vieraiden erityisruokavaliot on hyvä tiedostaa etukäteen, jotta pystyy valmistautua tarjoamaan kaikille kutsutuille herkullisia juhlatarjottavia. Katso alapuolelta vinkit ja reseptit juhlien gluteenittomiin suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin.

Juhlakakut ilman gluteenia

Näyttävä, runsaasti marjoilla koristeltu gluteeniton mansikkakakku on juhlien kahvipöydän keskipiste! Gluteenittoman kakkupohjan voit myös täyttää ja kuorruttaa muilla gluteenittomilla suosikkitäytteillä, kuten suklaalla tai marenki-voikreemillä. Kevään ja alkukesön juhlissa gluteeniton kuorrutettu raparperipiirakka hurmaa jokaisen. Näyttävä marenkikranssi on myös gluteeniton.

Gluteenittomat suolaiset tarjottavat

Gluteeniton vuohenjuustokakku toimii sellaisenaan juhlien gluteenittomana suolaisena tarjottavana. Pienet vegaaniset kasvispiirakat on helppo valmistaa gluteenittomasti. Juhlavia juustoja tarjottaessa valmista lisäksi gluteenittomat voileipäkeksit tai rapeaa siemennäkkäriä.

Pirkka gluteenittomat juhliin

Pirkan gluteenittomat-tuotesarjasta löytyy monia juhlien järjestäjää helpottavaa tuotetta, kuten sulatusta vaille valmiit, näyttävät Pirkka Parhaat gluteenution sacherkakku ja Pirkka gluteeniton mustikkakermakakku. Molemmat löytyvät K-ruokakauppojen pakastealtaista, ja varmistaaksesi saatavuuden suosituimpanakin juhlakautena, voit vinkata asiasta kauppiaalle etukäteen. Pirkka gluteeniton pullataikina on helppokäyttöinen pikkupullissa, pullapitkossa tai vaikkapa mustikkapiirakan gluteenittomana pohjana. Pirkka gluteenittomat cocktailriisipiikat voit tuunata juhlapöytään mieleisilläsi glutenittomilla täytteillä.