Pirkka-lehden reseptit 12/2018

Pirkka-lehden reseptit 12/2018

Julkaistu 28.11.2018

Joulukuun Pirkka-lehti tarjoaa avosylillisen inspiraatiota uudella tavalla maustettuihin jouluruokiin ja silmiä hivelevän kauniiseen jälkiruokapöytään, jouluvalmisteluja edeltäviä arkiruokia unohtamatta.

Joulukuun Pirkka-lehti pullistelee jouluisia reseptejä, joiden uudet maut ilahduttavat ja tuovat vaihtelua joulupöytään. Ehdoton hitti on joulunpunainen, mausteisen lämmin granaattiomenaglögi, joka sopii mitä mainioimmin myös pikkujoulujen lämmittäjäksi. Kauniin kiiltävä kinkun kuorrutus tehdään tällä kertaa glaseeraamalla mausteisella teriyakikastikkeella. Joulukinkun rippeet jalostuvat soijalla ja chilillä maustetuksi, karamellisoiduksi possuksi. Tänä jouluna myös kasvissyöjät saavat oman versionsa joulukinkusta, seitankinkun, jota varmasti myös sekasyöjät innostuvat maistamaan.

Joulun jälkiruokapöytään Pirkka-lehti tarjoaa toinen toistaan vastustamattomimpia vaihtoehtoja. Käpykakku on huikean kaunis joulupöydän kruunu, jonka sisin on silkkaa suklaata rommin vivahteella. Mustikka ja kardemumma sointuvat makunystyröitä hivelevästi yhteen mustikkajuustokakussa.

KäpykakkuV-1

Jouluinen piparkakkujäädyke sujahtaa jo etukäteen pakkaseen, jolloin aattona se vain kumotaan tarjoiluvadille ja päälle ripotellaan helpot koristelut. Tanskalainen persimonunelmakakku on päältä kookoksisen rapea ja sisältä persimonin pehmeä. Kakun lisänä tarjotaan limellä raikkaasti maustettua kermavaahtoa. Joulukuussa päärynät ovat parhaimmillaan ja niistä syntyykin helppo vegaaninen jälkiruoka uunipäärynät.

Joululahjaideat voivat olla tiukassa, kun mietit lahjaa hänelle, jolla on jo vähän kaikkea ja moni ei edes halua lisää tavaraa nurkkiin pyörimään. Ratkaisuna ovat saajan maun mukaan valitut ilahduttavat ruokalahjat, jotka varmasti tulevat käyttöön. Leivo vaikkapa useampi [appelsiini-seeprakakku] lahjaksi ja paketoi kauniiseen pakettiin. Omaperäinen lahjaidea syntyy lasipurkkiin säilötyistä ginisilakoista, jotka lahjan saaja varmasti mielellään kattaa jouluiseen kalapöytään.

PI12 18 appelsiini-seeprakak kopio

Joulutohinoiden lomassa nautiskellaan helppoja ja maukkaita arkiruokia. Tuore mango sujahtaa antamaan mehevyyttä mango-lohipastaan, joka syntyy nopeasti valmiista lohikuutioista. Vuohenjuusto-kanapastan toimivassa makuparissa maistuu myös trendikäs lehtikaali. Punajuuresta ja sinihomejuustosta ammennetaan hieman jouluista säväystä punajuuri-jauhelihapastaan.

PI12 18 punajuuri-jauhelihap kopio

Arkiruoassa maistuvat myös maailman maut. Keittopäivänä lämmittää venäläisen keittiön helmi kalaseljanka, joka maistui itse Mannerheimillekin. Retro punakaalisalaatti maustetaan uudella tavalla: granaattiomenasta ja paahdetuista pistaasipähkinöistä salaattiin tulee uutta potkua. Empanadoissa maistuvat Etelä-Amerikan maut ja pasteijat häviävät vikkelään nälkäisiin suihin.

KR6 18 Empanadas kopio