K-Ruoka-lehden reseptit 6/2017

K-Ruoka-lehden reseptit 6/2017

Julkaistu 1.6.2018

Loppuvuodesta Suomessa juhlitaan isänpäivää, pikkujouluja, itsenäisyyspäivää ja tietenkin joulua ja uuttavuotta. Näiden kaikkien juhlien kattamiseen löytyy valinnanvaraa uusista resepteistä.

Loppuvuosi on hyvä aika kokeilla mausteiden luovaa käyttöä. Fenkolilla maustettu jouluinen graavilohi ja sahrami-tyrnisilli sopivat viikuna-pistaasikuorrutetun joulukinkun kylkeen.

Siemesnack, sokerihuurretut pekaanipähkinät on mukava huuhdella alas kurkumamunatotilla ja laakerinlehti-siiderglögillä.

Juhlavia jälkiruokia ei kannata myöskään unohtaa. Lakkavanukkaat ja näyttävä puolukka-limejuustokakku ja ovat kaikki maukkaita valintoja esimerkiksi Suomi 100 -juhlapöytään tai joulun jälkiruokapöytään.

Pikkujouluissa maistuu piparkakkubrownie. Gluteeniton piparkakkutaikina sopii gluteenia karttaville ja siitä syntyvät piparkakut ovat eivät kalpene maussa perinteisille.

Joulun ruokalahjat ovat henkilökohtainen ja ihana tapa muistaa läheisiä jouluna. Kun herkut kääritään kauniisiin pakkauksiin, ovat joululahjapulmat kerralla ohi.

Herkkulahjana toimivat erinomaisesti esimerkiksi cookie butter eli keksivoi, joka sopii jälkiruokien täytteeksi, paahtoleivän, vohveleiden ja lettujen päälle. Kauniisti käärittyinä itse tehty hopeatoffee tai itse tehty joulusuklaalevy on arvokas ruokalahja saajalleen.

Toivottavasti saat resepteistämme ihania ideoita oman juhlien valmisteluun!

Lue digilehti >>
Läs i digital formen >>