Pirkka-lehden reseptit 4/2020

Pirkka-lehden reseptit 4/2020

Päivitetty 28.2.2022

Uudessa Pirkka-lehdessä loihditaan rentoa peltiruokaa, turvaudutaan pikapastoihin ja mennään kohti vappua helppojen reseptien avulla.

Rentoa peltiruokaa

Peltiruokien suosio ei näytä laantumisen merkkejä, sillä monet ovat löytäneet näiden tiskiä ja vaivaa vähentävien ruokien ääreen. Ideana on valmistaa koko ateria samalla pellillä joko laittamalla kaikki ainekset samanaikaisesti pellille tai lisäilemällä niitä kypsennysajan mukaan. Uudesta Pirkka-lehdestä löydät uudet suosikit kevyen broileripellin, ravitseva uunilohen juureksilla ja helpoksi pääsiäisateriaksi sopivan lammaspyörykkäpellin.

Pikaiset arkiruoat

Kun tarvitset tosi nopeasti täyttävää ateriaa pöytään, tartu pastapussiin. Heitä pastat kiehuvaan veteen ja pastan ollessa valmista, on sinulla parhaimmillaan jo aromikas pastakastike valmiina tyydyttämään nälkäsi. Tomaattipasta valmistuu kätevästi yhden kattilan taktiikalla kaapin perusraaka-aineista. Turkkilainen jogurtti on mainio vaihtoehto pastakastikkeessa vaihteluna ruokakermalle. Kokeile esimerkiksi helpossa lohipastassa ja lisää mukaan vielä sitruunaa tuomaan raikkautta. Käytä pastana tuorepastaa niin pasta on kypsää jo muutamassa minuutissa. Pesto-mozzarellapasta tuorepastan ja valmiin peston ansiosta valmista alle vartissa. Hyödynnä rohkeasti myös puolivalmisteita saadaksesi herkkuruoan nopeammin pöytään. Käytä grillattuja kebablastuja ja pakasteranskalaisia niin pääset nopeasti nauttimaan gyrosta, tuota Kreikan lahjaa maailmalle. Gyros 680x300

Vikkelät vappuherkut

Täksi vapuksi löydät monta herkullista reseptiä Pirkka-lehdestä, joissa on panostettu helppouteen. Nopea donitsikakku on maailman helpoiten valmistuva överiherkku, ilo silmille ja varma helpotus makeanhimoon. Churrot vohveliraudalla on varsinkin kotona vietettävään vappuun sopiva makea resepti-ihanuus. Tällä reseptillä pääset churrojen makuun ilman uppopaistamisen käryä! Raikas siikasalaatti ja lapsille maistuvat nakkipiilot pitävät huolta vappubrunssin suolaisesta puolesta. Oletko sinäkin havahtunut liian myöhään siihen, että sima piti jo laittaa käymään? Pikasima on resepti juuri sinulle. Tähän simaan tarvitset vain Pirkka Parhaat kuohujuomaa, sitruunaa ja fariinisokeria.