Näin onnistut voitaikinan teossa
Päivitetty 6.6.2023
Kuinka onnnistua voitaikinan teossa? Katso ammattilaistemme vinkit!
K-Koekeittön ammattimaiset vinkit voitaikinan tekoon.
1. Kylmällä hyvä tulee
Käytä jääkaappikylmiä raaka-aineita. Voit myös pakastaa jauhot ennen leipomista. Taita taikinalevy vuorotellen eri suuntiin, jotta saat voitaikinasta lehtevän.
2. Jäähdytä välillä
Jos taikina lämpenee liikaa ja kauliminen tuntuu hankalalta, laita jääkaappiin edellisenä päivänä taikinalevy hetkeksi pakastimeen. tai säilyttää sitä pakastimessa.
3. Ennakoi
Kun pidät leivonnaisia hetken kylmässä ennen paistamista, ne kohoavat kauniisti. Valmiiksi muotoillut raakapakastetut leivonnaiset paistetaan jäisinä.