K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Pääsiäisherkut

Pääsiäisherkut

Pääsiäinen tarjoaa mainion mahdollisuuden keväiseen herkutteluun. Kyseessä onkin oikea herkkujen sesonki! Jälkiruoat pääsiäisaterialle tai makupalat kahvipöytään valmistuvat vikkelästi suklaamunista, pääsiäiskarkeista ja pääsiäisen suosikkiraaka-aineista. Poimi tästä pääsiäisen parhaat jälkiruokareseptit ja herkut!

Suklaa ja suklaamunat

Suklaa ja suklaamunat maistuvat pääsiäisenä sellaisenaan, mutta niistä inspiroituneita pääsiäisherkkujakin on monia:

Erilaisista suklaamunista saa tehtyä esimerkiksi lasten kanssa kauniin herkkulautasen pääsiäisen kahvipöytään. Suklaamunia kannattaa käyttää myös muiden pääsiäisen jälkiruokien kuten super helpon ja hyvän pääsiäisjälkiruoan tai upean pääsiäiskakun koristeluun.

Pääsiäisjälkiruoka 680x300 Kuvassa: Pääsiäisjälkiruoka

Suklaisia pääsiäisherkkuja on hauska tehdä myös itse! Todellisille makeanystäville sopii esimerkiksi trendikäs DIY-suklaa, itse tehty pääsiäissuklaalevy tai super ihanat suklaamoussetäytteiset töhnämunat. Jäätelöfanin ykkösvalinta puolestaan ovat taatusti näyttävät jäätelöllä täytetyt suklaamunat!

Myös suklaamunan muotoiset pääsiäisen cake popsit saavat keväisen ilmeen, kun koristelet suklaisen kuorrutteen värikkäillä strösseleillä.

Kinderkakku ja muut suklaiset pääsiäisen hittileivonnaiset

Yksi suosituimmista resepteistämme on ihana kinderkakku, jota monet ovat kokkailleet jo useana pääsiäisenä. Vaihtelua kinderkakulle tuo mehevä kinderpiirakka, jota valmistuu kerralla pellillinen. Kinderkakku ja Kinderpiirakka Pääsiäinen 2022 680x300

Myös näyttävä pääsiäiskakku, dominokääretorttu sekä suklainen pääsiäiskakku taltuttavat makeannälän taatusti.

Online Medium 660x-Pääsiäiskakku 2020 Kuvassa: Pääsiäiskakku

Mämmi

Perinteikäs pääsiäisjälkiruoka mämmi jakaa mielipiteitä: jotkut rakastavat mämmiä, jotkut eivät pidä siitä lainkaan. Kuuluivatpa pääsiäisen kanssaherkuttelijat kumpaan leiriin tahansa, mämmiä kannattaa kokeilla suussasulavassa mämmimudcakessa ja täyteläisessä mämmikakussa.

Mikäli mämmi ei maistu sellaisenaan, kokeile mämmimoussea, mämmijäätelöä, mämmicookieita tai mämmipizzaa. Myös laku-mämmimaljojen lakritsinen vivahde tekee mämmille makutaikoja.

Laku-mämmimaljat 680x300 Kuvassa: Laku-mämmimaljat

Kokeile myös appelsiinisia mämmimaljoja. Mämmi saa niissä keveän kumppanin vaniljakastikkeesta ja appelsiini kruunaa koko komeuden – kuoretkaan eivät mene hukkaan, kun koristelet annoksen appelsiininkuoriraasteella!

Pasha

Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan pashan valmistamiseen menee yli vuorokausi, pikapasha taas syntyy alle viidessä minuutissa! Lisää sitruunaisen rahkaseoksen kaveriksi cashewpähkinöitä sekä rusinoita, ja maukas jälkiruoka on valmis. Kokeile myös kahvipöydän kruunua, upeaa pashakakkua.

Pashakakku 2016 Kuvassa: Pashakakku

Rahka

Rahka on monen pääsiäisherkun raaka-aine. Valmista vaikkapa rahkapulla, rahkapiirakka tai suloiset mango-rahkapullat!

Mangorahkapullat 680x300 Kuvassa: Mango-rahkapullat

Rahkasta valmistuu myös ihanan raikas rahkakakku, joka saa raikkaan makunsa limetinkuoreta. Rahkaan saa vaihtelua myös maustamalla rahkan mintulla tai appelsiinimarmeladilla.

660x-Rahkakakku 2020 Kuvassa: Rahkakakku