Pääsiäinen
Pääsiäisherkut

Pääsiäisherkut

Pääsiäinen tarjoaa mainion mahdollisuuden keväiseen herkutteluun. Kyseessä onkin oikea herkkujen sesonki! Jälkiruoat pääsiäisaterialle tai makupalat kahvipöytään valmistuvat vikkelästi kotoisista aineksista.

Suklaa ja suklaamunat

Suklaa ja suklaamunat ovat pienten pääsiäisnoitien ja pupujussien mieleen. Pienistä suklaamunista saa tehtyä myös kauniin kattauselementin pääsiäisen kahvipöytään.

Suklaisia herkkuja on hauska tehdä itsekin. Todellisille makeanystäville voi tarjota itse tehdyt suklaamunat tai suklaamoussetäytteiset töhnämunat. Suklaamunan muotoiset pääsiäisen cake popsit saavat keväisen ilmeen, kun koristelet suklaisen kuorrutteen värikkäillä strösseleillä. Myös kukan muotoinen pääsiäispulla saa koristeekseen pienet suklaamunat.

Mämmi

Perinteikäs pääsiäisjälkiruoka mämmi maistuu sellaisenaan sekä miedon makuisessa mämmimudcakessa ja täyteläisessä mämmikakussa.

Kokeile myös appelsiinisia mämmimaljoja. Mämmi saa niissä keveän kumppanin vaniljakastikkeesta ja appelsiini kruunaa koko komeuden – kuoretkaan eivät mene hukkaan, kun koristelet annoksen appelsiininkuoriraasteella!

Pasha

Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan pashan valmistamiseen menee yli vuorokausi, pikapasha taas syntyy alle viidessä minuutissa! Lisää sitruunaisen rahkaseoksen kaveriksi cashewpähkinöitä sekä rusinoita, ja maukas jälkiruoka on valmis. Kokeile myös kahvipöydän kruunua, upeaa pashakakkua.

Rahka

Rahka on monen pääsiäisherkun raaka-aine. Valmista vaikkapa rahkapulla, pääsiäisen kääretorttu tai ihanan kevyt persikkarahka. Saat rahkaan vaihtelua ja pääsiäisen sävyjä persikan pehmeään makuun maustamalla rahkan mintulla tai appelsiinimarmeladilla.