
Herkulliset rahkajälkiruoat
Päivitetty 13.1.2025Pohditko, miten käyttää rahkaa jälkiruoissa? Rahka on suomalaisten suosikki, joka tuo raikkautta, makua ja pehmeyttä moniin leivonnaisiin sekä jälkiruokiin. Rahkapiirakka maistuu niin pääsiäisenä kuin muinakin ajankohtina. Nappaa parhaat ideat rahkan hyödyntämiseen ja nautit varmasti herkullisesta lopputuloksesta!
Pääsiäisen rahkaherkut
Maitorahka on merkittävä osa perinteisimpiin pääsiäisen jälkiruokiin lukeutuvassa pashassa. Jos pasha ei sovi omaan pääsiäiseen, voit tehdä muita ihania jälkiruokia rahkasta pääsiäiseen. Valmista pääsiäisen kunniaksi jokin ihanan keltainen jälkiruoka rahkasta sekä hedelmistä ja saat keväistä pääsiäisfiilistä!
Rahkapullat ja rahkapiirakat
Rahkan raikastamat munkit maistuvat aina hyviltä ja ne ovat nopeita myös valmistaa – kunhan muistaa olla varovainen kuuman öljyn kanssa. Pullantuoksu kotona saa aina hyvälle mielelle ja perinteiset rahkapullat piristävät varmasti. Pullataikinasta saat helposti pyöräytettyä myös isommallekin porukalle riittävän rahkapiirakan!
Maustetut rahkat
K-kaupoista löytyy monia valmiiksi maustettuja rahkoja, mutta niiden valmistaminen itse on lähes yhtä helppoa kuin purkin avaaminen! Voit muokata rahkajälkiruokaa myös helposti oman fiiliksen ja jääkaapin tilanteen mukaan.