Raaka-aineet
Parhaat leivonnaiset omenasta

Parhaat leivonnaiset omenasta

Syksy on omenoiden ja omenaleivonnaisten aikaa! Puutarhat ja hedelmätiskit notkuvat maistuvia kotimaisia omenoita, jotka sopivat loistavasti leivontaan.  

Monipuolinen omena

Omena on monipuolinen hedelmä, joka sopii monenlaiseen leivontaan. Omenasta loihdit niin makeat kuin suolaiset herkut. Omenalajikkeet jaetaan usein happamiin ja makeisiin lajikkeisiin: happamat ja kovat omenat sopivat hyvin leivontaan ja ruokaomeniksi, sillä ne pehmenevät mukavasti kypsennettäessä. Makeat lajikkeet vuorostaan sopivat hyvin sellaisinaan syötäväksi tai leipomuksiin, joissa omenan halutaan pysyvän koossa.

Leivo omenasta

Omenapiirakat kuuluvat syksyyn. Pellillisestä perinteistä omenapiirakkaa riittää suuremmallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen. Uusia ideoita kaipaava pyöräyttää makean piirakan sijaan suolaisen kinkku-omenapiiraan. Reseptihaustamme löydät paljon maistuvia omenapiirakkaohjeita.

Herkullisella marenkikuorrutteella ryyditetty isoäidin omenapaistos tai juustokakkutäytteiset uuniomenat ilahduttavat sateisemmallakin syyssäällä. Tai pyöräytä kahvipöytään pellillinen omena-kanelipullia, jotka eivät ole vain kauniita kuin ruusut – ne myös maistuvat taivaallisilta. Myöskään klassista omena-kaurapaistosta ei kannata unohtaa. Kokeile herkusta myös suklaista versiota.

Makupari puolukasta

Puolukka sopii loistavasti omenan makupariksi. Pyöräytä syyspäivän iloksi
omena-puolukkapullaa tai kinuskikastikkeella viimeisteltyä omena-puolukkakeikausta.

Jos kaneli ja inkivääri kutkuttelevat makuhermojasi, heitä omenat pannulle ja vatkaa vokattujen viipaleiden kuorrutteeksi mantelikermaa.