Kampasimpukka sopii wokkiin

Kampasimpukka sopii wokkiin

Julkaistu 4.4.2018

Kampasimpukka sopii hienosti esimerkiksi pekonin ja sienten seuraksi. Kokeile helppoja ja maistuvia kampasimpukkareseptejämme.

Kampasimpukan lihan hieno maku tulee parhaiten esiin, kun se paistetaan, grillataan tai höyrytetään. Pakastetut Pirkka kampasimpukan lihat sulatetaan noin 10 tuntia jääkaapissa tai 30 minuuttia kylmässä vedessä muovipakkauksessaan. Kuivaa kampasimpukan lihat ennen paistamista huolellisesti.

Useimmat äyriäiset ja simpukat ovat parhaimmillaan sellaisinaan. Herkkiä makuja ei kannata peittää liiallisella maustamisella. Katso videolta Aki Wahlmanin vinkit Pirkka-äyriäisten käytöstä. 

Parhaat kampasimpukkaideat

Kampasimpukat sopivat hyvin lämpimiin salaatteihin, pastaan ja wokkiin. Valmista vaikka kampasimpukoita paahdetun miniluumutomaatti-parsasalaatin kanssa. Kampasimpukat sopivat hienosti myös pekonin ja sienten kanssa yhdistettynä. Kokeile esimerkiksi kampasimpukka-pekonisalaattia. Yksinkertainen on yleensä parasta: kampasimpukoista, voista, timjamista ja valkosipulista syntyy juhlava alkuruoka helposti.

Grillissä kampasimpukat valmistuvat vartaissa tai kokoa näyttävä grilliateria yhdessä muiden grillattujen simpukoiden sekä äyriäisten kanssa.

Pirkka äyriäiset ja simpukat saat K-ruokakauppiaaltasi.