Tyypillisiä raaka-aineita ovat avokado, limetti, chili, korianteri, maissi, tomaatti ja sipuli. Lisäksi ruoissa maistuvat maissi, pavut ja liha. Yksinkertaisimmillaan meksikolainen ateria koostuu maissitortilloista, joiden täytteenä tarjoillaan mausteista lihaa, salsaa sekä guacamolea. Viimeinen silaus ateriaan loihditaan tuoreella korianterilla ja limetillä.
Texmex-keittiö on syntynyt kahden keittiön kohdatessa USA:n ja Meksikon rajamailla. Ideologialtaan texmex-ruoka on rentoa ja yhdistelee luovasti eri maiden ja alueiden ruoanvalmistusperinteitä. Tortillaletut, rapeat tacot ja nachot kuuluvat kiinteänä osana texmex-ruokaan. Tiesitkö muuten, että chili con carne eli mausteinen lihapata on Teksasin osavaltion kansallisruoka?
Herkulliset meksikolaiset ja texmex-ruoat sopivat niin koko perheen yhteisiin kokkailuhetkiin kuin illanviettoon ystävien kanssa. Katso alta pieni ruokasanasto sekä parhaat reseptit ja valitse oma suosikkisi!
Fajita – grillatuilla kasviksilla ja/tai lihalla täytetty vehnätortilla
Burrito – kirjekuoren muotoon taivutettu suuri, täytetty tortilla
Taco – rapea, taskuksi taivutettu tortillakuori
Enchilada – uunissa tomaattikastikkeen ja juuston kera gratinoitu täytetty tortillarulla
Quesadilla – pannussa paistettu juustotäytteinen tortilla
Guacamole – avokadosta valmistettu dippi tai lisäke
Salsa – kylmä kastike, joka valmistuu esimerkiksi tomaateista, limetistä ja korianterista