Joulun parhaat kuivakakut x 10

Joulun parhaat kuivakakut x 10

Jouluinen kuivakakku tai maustekakku on toivottu ruokalahja, joulumyyjäisten myyntihitti ja joulun kahvihetken kruunaaja. Kuiva- ja maustekakut ovat monipuolisia joulun herkkuja, joita voi maustaa ja koristella monin eri tavoin, joten perinteisten makujen lisäksi kannattaa uskaltautua kokeilemaan myös jotain uutta. Nappaa täältä reseptit joulun parhaisiin kakkuihin!

1. Minitaatelikakut

Joulun kahvipöytien klassikko taatelikakku taipuu myös minimuotoon! Minitaatelikakut ovat helppoja tehdä ja ovat täydellisiä lahjakakkuja, sillä ne kestävät tarvittaessa mehevänä monta päivää. Minikakut koristellaan sokerikuorrutteella sekä suklaa- ja hasselpähkinärouheella.

Minitaatelikakut (680x300)

2. Halvakakku

Halvakakku täytetään ihanalla seesaminsiemenistä valmistetulla vaniljahalvalla. Kakkutaikinan sekaan lisätään rouhittua pekaanipähkinää ja vaniljahalvan makua tasapainottaa appelsiinista raastettu kuori. Lopuksi halvakakku päällystetään jäljelle jääneillä halvapaloilla sekä kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

KR6 17 Halvakakku

3. Kahvikakku

Kahvinmakuinen kuivakakku on perinteikäs kahvipöydän herkku ja jos kahvihammasta kolottaa erityisen pahasti, voi tämän kakun koristella vielä kahvista tehdyllä kuorrutteella. Kahvikakkukin on parhaimmillaan muutaman päivän päästä, joten se sopii hyvin valmistettavaksi ennen pahimpia joulukiireitä tai joululahjaksi.

Kahvikakku (680x300)

4. Vihreät kuulat -kakku

Joulun tutut karkkiherkut vihreät kuulat sopivat myös kakkuun! Helppo kakkutaikina valmistuu vain vatkaamalla ainekset keskenään ja taikinaan sekä kuorrutteeseen lisätty sitruuna tuo ihanaa raikkautta kakkuun. Vihreät kuulat -kakku tuo varmasti helpotusta pahimpaankin makeannälkään!

Vihreät kuulat-kakku kuvitus

5. Minna Canthin kakku

Minna Canthin kakku on klassinen maustekakku, jonka pehmeyden salaisuus on taikinaan lisättävässä vaahdotetussa kermassa. Minna Canthin kakussa maistuvat kaikki ihanat ja perinteiset maustekakun maut: neilikka, inkivääri, pomeranssi ja kaneli.

Minna Canthin kakku (680x300)

6. Luumukakku

Tämä luumukakku sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville! Taikinaan lisätään luumujen lisäksi rommia ja näiden kahden maun yhdistelmä takuuvarmasti hurmaa joulun kahvipöydissä. Luumukakun viimeistelee taikinan sekaan sulatettu tumma suklaa.

Luumukakku (680x300)

7. Appelsiini-seeprakakku

Tämän kakun ohuet raidat muistuttavat hauskasti seepraa! Seeprakakku maustetaan appelsiinien kuorella ja mehulla sekä tummalla kaakaojauheella, eikä se sisällä ollenkaan maitoa, joten se sopii myös maidottomaan ruokavalioon.

PI12 18 appelsiini-seeprakak kopio

8. Triokuivakakku

Tässäpä vähän hempeämpi joulukakku! Triojäätelöstä inspiroitunut tiikerikakku kuorrutetaan vadelmanmakuisella ruby-suklaalla.

Triokuivakakku 2020 kuvitus

9. Suklaa-lakutiikerikakku

Lakua halajavat innostuvat varmasti tästä suklaalla ja lakritsilla maustetusta tiikerikakusta. Taikinaan sekoitettujen lakritsin ja suklaan lisäksi kakku myös koristellaan laku- ja suklaakastikkeilla, joten herkkuöverit ovat taattu!

tiikerikakku

10. Persimonkakku

Joulun sesonkihedelmä persimonista syntyy mehevä, joulumausteilla maustettu kakku. Kakun maut vain paranevat seuraavana päivänä, eli voit leipoa sen päivän tai pari ennen tarjoamista. Pehmeän makea persimon takaa, että kakusta tulee todella mehevä ja maukas.

Persimonkakku kuvitus

Joulun kuivakakkujen raaka-aineet kätevästi myös verkkokaupasta!