Joulu
Joulun parhaat puurot

Joulun parhaat puurot

Riisipuuro on joulun klassikkoherkku. Joulupuuron voi tehdä moneen makuun sopivaksi. Katso reseptivinkit!

Perinteinen riisipuuro keitetään maitoon ja nautitaan kanelin ja sokerin kera. Puurokattilaan heitetään mukaan manteli, jonka uskotaan tuovan löytäjälleen rutkasti onnea ja menestystä tulevalle vuodelle.

Vegaaniseen ruokavalioon soveltuva kookosriisipuuro on oikea herkku, joka maistuu myös sekasyöjälle. Puuron maussa on hienostunut kookoksen häivähdys ja sen voi tavallisen riisipuron tavoin maustaa kanelilla ja sokerilla. Puuron voi myös maustaa: kokeile omena-riisipuuroa.

Herkuttelija valmistaa riisipuurosta juhlavan jälkiruoan. Riisipuurobrûléessä yhdistyvät perinteinen riisipuuro ja ranskalainen jälkiruokaklassikko crème brûlée. 

Riisipuuron keittäminen on tunnetusti hieman aikaa vievää puuhaa ja vaatii keittäjältään tarkkuutta, sillä maito palaa herkästi kattilan pohjaan! Kiireisempi puuron keittäjä oikaisee ja valmistaa riisipuuronsa mikrossa tai nautiskelee valmista Pirkka riisipuuroa.

Riisipuuron kaverit

Kanelin ja sokerin lisäksi riisipuuro nautitaan usein perinteisen sekahedelmäkiisselin, rusinasopan tai luumukiisselin kera.

Kokeile myös:

Mitä tehdä riisipuuron tähteistä

Onko ikävämpää alkua jouluaaton aamulle kuin riisipuuron loppuminen kesken? Siksi puuroa keitetäänkin usein suuren suuri kattilallinen. Puuron tähteitä ei suinkaan kannata heittää pois. Niistä syntyy makean raikas jälkiruoka appelsiiniriisi tai joulun välipäivien pikkusuolainen, itse tehdyt karjalanpiirakat.