Joulun parhaat puurot

Joulun parhaat puurot

Riisipuuro on joulun klassikkoherkku. Joulupuuron voi tehdä moneen makuun sopivaksi. Katso reseptivinkit!

Perinteinen riisipuuro keitetään maitoon ja nautitaan kanelin ja sokerin kera. Puurokattilaan heitetään mukaan manteli, jonka uskotaan tuovan löytäjälleen rutkasti onnea ja menestystä tulevalle vuodelle.

Vegaaniseen ruokavalioon soveltuva riisipuuro keitetään kookosmaitoon. Se on herkku, joka maistuu myös sekasyöjälle. Puuron maussa on hienostunut kookoksen häivähdys ja sen voi tavallisen riisipuron tavoin maustaa kanelilla ja sokerilla. Puuron voi myös maustaa esimerkiksi omenalla. Herkuttelija valmistaa riisipuurosta juhlavan jälkiruoan. Yhdistä perinteinen riisipuuro ja ranskalainen jälkiruokaklassikko crème brûlée! 

Riisipuuron keittäminen on tunnetusti hieman aikaa vievää puuhaa ja vaatii keittäjältään tarkkuutta, sillä maito palaa herkästi kattilan pohjaan! Kiireisempi puuron keittäjä oikaisee ja valmistaa puuron mikrossa tai nautiskelee valmista riisipuuroa hyvällä omallatunnolla. 

Riisipuuron kaverit

Kanelin ja sokerin lisäksi riisipuuro nautitaan usein perinteisen sekahedelmäkiisselin, rusinasopan tai luumukiisselin kera.

Voit kokeilla myös glögillä maustettuja kuivattuja hedelmiä tai kiisseliä. Mikäli pakastimestasi löytyy vielä marjoja, kokeile vaikka herkullista lakkakiisseliä! Myös valmiit hillot ovat oiva kaveri riisipuurolle.

Mitä tehdä riisipuuron tähteistä

Onko ikävämpää alkua jouluaaton aamulle kuin riisipuuron loppuminen kesken? Siksi puuroa keitetäänkin usein suuren suuri kattilallinen. Puuron tähteitä ei suinkaan kannata heittää pois. Niistä syntyy makean raikas jälkiruoka appelsiiniriisi tai vaniljainen riisiherkku inkiväärillä maustetuilla päärynöillä! Joulun välipäivinä voisi olla myös aikaa rypyttää ihanat pikkusuolaiset, itse tehdyt karjalanpiirakat.