Parhaat joulutortut

Parhaat joulutortut

Päivitetty 3.11.2023

Joulutortut maistuvat koko joulun ajan erityisesti glögin kanssa nautiskeltuna. Joulutorttujen muodot ja täytteet vaihtelevat täysin tekijänsä mukaan, perinteisistä tähtitortuista sydänjoulutorttuun. Valmistaikina auttaa kiireistä leipuria, mutta pienellä vaivalla joulutortut tekee myös aivan alusta asti itse.

Voitaikina itsetehtynä

Voitaikinalevyjä saa helposti lähikaupan pakastealtaasta, mutta voitaikinan voi tehdä myös itse kotona! Voitaikinat tarvitsevat hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, koska niitä pitää kaulita kanssa useampaan kertaan, jotta taikinasta tulee lehtevää. Voitaikinasta saa myös helposti gluteenitonta käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta!

Voitaikina (680x300) Kuvassa: Voitaikina

Joulutortun taittelu eri tavoin

Joulutorttu on perinteisesti tähdenmuotoinen, mutta tortut taipuvat myös moneen muuhun muotoon, kuten lumihiutaleiksi, kukiksi tai sydämiksi. Katso hauskat joulutortun taitteluohjeet ja ryhdy leivontahommiin! 

Online Medium 660x-Lumihiutaletortut 2021 Kuvassa: Lumihiutaletortut

Suolaiset joulutortut

Suolaiset täytevaihtoehdot ovat myös kokeilemisen arvoisia, ja sopivat etenkin pikkujoulujen tai glögikestien noutopöytään. Suolaiset joulutortut ovat täydellinen yhdistelmä rapeutta ja parhaita makuja. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä myös suolaisten joulutorttujen yhteydessä.

Lohitähtitortut (680x300) Kuvassa: Lohitähtitortut

Kaikki taikinat ja torttutarvikkeet löydät verkkokaupasta

VerkkokauppaanButton