Joulu
Parhaat joulutortut

Parhaat joulutortut

Joulutortut eli sydänjoulutortut maistuvat koko joulun ajan erityisesti glögin kanssa nautiskeltuna. Valmis taikina auttaa kiireistä leipuria, mutta pienellä vaivalla joulutortut tekee myös aivan alusta asti itse.

Joulun 2020 hitti: Sydänjoulutortut!

Oletko haaveillut tortuista, joilla saisit hilloa jokaisella haukkauksella? Tässä ne nyt ovat! Sydänjoulutortut (kansikuvassa) rullataan hyrräksi, jolloin jokaiseen palaan kätkeytyy ihanaa luumuhilloa. Onnistuu myös omenahillolla tai nutellalla!

Voitaikina

Voitaikina sopii joulutorttujen ja pasteijoiden valmistukseen. Itse tehty kaaviloitu voitaikina valmistetaan meijerivoista, vehnäjauhoista ja kylmästä vedestä. Kylmyys auttaa voitaikinan valmistuksessa, lue pro-leipurin vinkit voitaikinan valmistukseen!

Joulutortun taittelu

Joulutorttu on perinteisesti tähdenmuotoinen, mutta tortut taipuvat myös puolikuun, jouluruusun, enkelin tai kiekon malliin. Katso joulutortun taitteluohjeet ja ryhdy leivontahommiin! 

Joulutorttujen paistaminen

Torttujen sakarat tai käänteet kannattaa ennen paistamista painaa kunnolla kiinni, etteivät ne aukea paistaessa. Halutessasi voit voidella tortut kananmunalla ennen paistamista. Tortut viihtyvät noin 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia - ne palavat herkästi, joten vilkuilethan uuniin ahkerasti!

Makeat joulutortut

Joulutorttujen täytteeksi sopii perinteinen luumumarmeladi, mutta muitakin makeita vaihtoehtoja löytyy. Viipale tuoretta persimonia ja sipaisu vaniljatuorejuustoa saa joulutortusta raikkaan makean. Viikunatorttuja koristaa tuoreen viikunan lohko.

Suolaiset joulutortut

Suolaiset täytevaihtoehdot ovat myös kokeilemisen arvoisia. Porotäytteiset joulutortut, lohitähtitortutsavuporoneliöt ja tomaatti-juustoneliöt ovat suolaisia sormisyötäviä vaikkapa pikkujoulupöytään.

Lisää reseptejä löydät K-Ruoka.fin reseptihausta.