Pyhäinpäivän menu x 3
Pyhäinpäivä on hyvä syy hiljentää tahtia, kutsua ystäviä kylään ja nauttia ihana ateria alku-, pää- ja jälkiruokineen.
Pyhäinpäivän perinteinen menu
Paahtopaisti on mitä perinteisin pyhäinpäivän ruoka, eikä aina vaadi pöydän ääreen isoa joukkoa syöjiä. Se nimittäin säilyy hyvänä muutaman päivän aterian jälkeenkin ja sopii ihanasti vaikka leivän päälle leikattavaksi!
- Alkuruoka: Päärynäcarpaccio
- Pääruoka: Naudan paahtopaisti ja kastike & hasselbackan perunat
- Jälkiruoka: Pumpkin pie -jäätelö
- Viinit: Viinipostin suositukset
Pyhäinpäivän menu kalasta
Pyydetyn kotimaisen lohen sesonki ajoittuu syksylle, ja siksi sitä tarjoamalla onkin hyvä päättää satokausi. Kalan ohella maistuvat sesongin herkut, kuten kurpitsa ja kirpsakka karpalo.
- Alkuruoka: Sienisalaattileivät
- Pääruoka: Kokonainen uunilohi & paahdettu kurpitsasalaatti
- Jälkiruoka: Karpalojuustokakku
- Viinit: Viinipostin suositukset
Pyhäinpäivän kasvismenu
Pyhäinpäivän lakto-ovo-vegetaarisessa kasvismenussa ei syksyn makuja säästellä! Juhlapöydän kruunu on näyttävän vegaaninen Wellington, eli punajuurella ja sienillä täytetty taikinarulla.
Vinkki! Saat muunnettua menun vegaaniseksi vaihtamalla alkukeiton kuohukerman kasvipohjaiseen vaihtoehtoon ja korvaamalla hunajan siirapilla.
- Alkuruoka: Talvikeitto
- Pääruoka: Vegaaninen Wellington & vihreä salaatti ja granaattiomenavinegretti
- Jälkiruoka: Vegaaninen paistettu juustokakku
- Viinit: Viinipostin suositukset