Pirkka-lehden 4/2017 reseptit

Pirkka-lehden 4/2017 reseptit

Päivitetty 1.6.2018

Tutkimusten mukaan suomalaiset haluavat lisätä rentoa, mutkatonta kyläilyä ja kokoontumisia ruoan ääreen. Nyt on aika ryhtyä tuumasta toimeen. Pirkan ruokaohjeilla vieraiden vastaanottaminen ja viemisten valmistelu hoituu mutkitta.

Yhteiseen ruokapöytään on helppo nostaa yhteinen pata. Höyryävän kuuma kiinalainen hot pot on mausteikas liemi, johon jokainen ruokailija voi dipata haluamiaan aineksia fonduetyyppisesti. Riviin järjestetyt hot dogit hodarivuoassa on myös kätevä tapa ruokkia useampia vieraita.

Pääsiäispäivällisellä maistuu suomalaisten klassikko eli paistetut ahvenet beurre blanc eli voi kastikkeella. Myös karitsanpotkat sitrus-tomaattikastikkeessa ovat omiaan yhteiseen juhlaan.

Herkkusuille maistuvat lakritsipullat ja kiivi-passiontorttu pääsiäisenä. Vegaaninen pasha sopii perinteiseksi pääsiäisherkuksi kaikille. Vappuna vappumunkkien sijaan tai lisäksi maistuvat donitsit donitsipellillä.

Lue digilehti >>